Topul producatorilor de smartphone-uri: Sony a depasit Nokia, Motorola se dezintegreaza

Scris de

Sony a ajuns pe podium in topul producatorilor de smartphone-uri, insa la mare distanta de liderii Samsung si Apple, potrivit unui studiu Renne.ro.

Japonezii sunt urmati in batalie de o armata de producatori ca HTC, Research In Motion (RIM) si LG Electronics, alaturi de o serie de staruri in crestere ale industriei, precum chinezii de la ZTE Corp si Lenovo. Samsung este liderul de necontestat al “haitei” Android, vanzand de doua ori mai multe smartphone-uri decat Apple, insa situatia se va remedia in ultima parte a acestui an datorita lansarii iPhone 5, chiar daca Apple se confrunta cu probleme de productie.

Concomitent, Huawei este pe cale ca in 2013 sa ajunga pe pozitia a treia, datorita ritmului mare de vanzari in China si a expansiunii la nivel mondial, in special datorita integrarii in smartphone-uri a unor componente puternice la preturi accesibile.
Finalmente, Nokia si Motorola, doi colosi cu picioare de lut care anterior au fost lideri in privinta vanzarilor de telefoane, se lupta pentru firimituri.

Vanzarile din trimestrul al treilea prefigureaza noi trenduri pentru 2013: LG Electronics va creste vertiginos din cauza faptului ca telefonul Nexus 4, produs in colaborare cu Google, este la mare cautare iar stocurile acestuia s-au epuizat in doar cateva ore in SUA si Vestul Europei.
De asemenea, si Nokia va inregistra o crestere, datorita modelelor Lumia 920 si Lumia 820 cu Windows Phone 8. Scaderea dramatica de pe trimestrul al treilea trebuie pusa in carca Microsoft, deoarece telefoanele cu Windows Phone 7 nu pot primi upgrade la Windows Phone 8 iar clientii s-au retinut in a mai cumpara telefoane ce nu vor avea suport in doua luni. Vestile noi sunt insa bune: Nokia Lumia 920 nu se mai gaseste in Germania.

Este de asteptat ca in 2013 in top sa mai intre o serie de producatori chinezi, precum TCL Communications (fostul Alcatel) sau firme ca Meizu si Xiaomi. De asemenea, este de observat cat de bine se descurca Acer cu modelul sau Cloud Mobile S500, care copiaza esenta Nexus: un smartphone foarte capabil la preturi foarte mici. Diferenta este ca in acest caz, Acer a reusit sa impacheteze un produs chiar mai ieftin decat Google, chiar daca mai slabut.

Datele arata ca Nokia ar fi putut avea o alta soarta daca urma calea Android dupa ruptura de Symbian, intocmai cum a facut si Sony. Fara sa astepte doi ani pentru a ajunge la maturizarea WP7 si la cresterea ecosistemului, finlandezii ar fi incheiat macar cu o bruma de profit, asa cum arata datele HTC.

Nota: unele companii au trimestre fiscale diferite, precum RIM, astfel ca firmele de consultanta contorizeaza diferit rezultatele, fie calendaristic (estimari), fie din anunturile companiilor.

Sursa: RENNE
Sursa foto: cunotic.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] in clasament, intre cele doua grupuri din China intercalandu-se, surprinzator pentru majoritatea, normal pentru altii, Sony. Japonezii au livrat 9,8 milioane de unitati. Niponii au fost ajutati de strategia sa de […]

  2. […] la care pana si Nokia a trecut. Si cu toate astea, Windows Phone nu are decat o cota de 3% si nici Nokia nu o duce prea bine. In contrapartida, si canadienii si-au luat propria portie de jena publica, dupa ce Marissa Mayer […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.