Rade ciob de oala sparta: BlackBerry ironizeaza interfata invechita din iPhone

Scris de

E mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia decat barna din ochiul tau: Thorsten Heins, seful BlackBerry, a luat peste picior iPhone pe motiv ca interfata sa este inchistata la stadiul la care era acum cinci ani.

Heins a spus intr-un interviu pentru Australian Financial Review ca Apple “a facut o munca fantastica” aducand pe piata dispozitivele bazate in intregime pe ecran tactil, insa a completat ca “interfata de pe iPhone, cu tot respectul pentru ce a fost aceasta inventie, este acum veche de cinci ani”. Oficialul a laudat noile dispozitive BlackBerry, spunand ca sunt mai bune decat iPhone la multitasking. Doar ca acelasi lucru il face si Android si cu mult inainte de sistemul de operare BlackBerry 10 OS, care abia a fost lansat pe smartphone-urileĀ BlackBerry Z10 si BlackBerry Q10.
Heins a spus ca rata de inovare in domeniul mobil este atat de mare incat daca nu progresezi constant atunci “esti inlocuit destul de repede” de competitie.

BlackBerry stie exact cum vine asta, caci acum 4-5 ani domina segmentul smartphone-urilor impreuna cu Symbian de la Nokia si cu Windows Mobile de la Microsoft. Numai ca revolutia a fost atat de brusca incat acum BlackBerry lupta pentru propria supravietuire, Symbian aproape ca nu mai exista, Windows Mobile a fost inlocuit de Windows Phone, la care pana si Nokia a trecut. Si cu toate astea, Windows Phone nu are decat o cota de 3% si nici Nokia nu o duce prea bine. In contrapartida, si canadienii si-au luat propria portie de jena publica, dupa ce Marissa Mayer – sefa Yahoo! – a spus ca nu considera terminalele BlackBerry drept smartphone-uri

Desi tot mai multe voci argumenteaza ca Apple a ramas in urma cu inovatia fata de competitori, asta nu inseamna BlackBerry e compania care sa faca misto de Apple. Si asta pentru ca Apple vinde iPhone-uri in draci si are in conturi 137 de miliarde de dolari…

Pe de alta parte, Apple ar trebui sa ia rapid lectii, caci BlackBerry, Dell sau Microsoft sunt protrete ale sale din viitor. Si asta pentru ca gigantul va ajunge la fel ca rivalii sai in urmatorii cinci ani daca nu se adapteaza rapid.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.