Apple face un profit mai mare decat toata industria PC la un loc

Scris de

In caz ca Steve Ballmer inca mai neaga, iata un argument ca era post-PC e deja in toi: Apple face un profit atat de mare incat depaseste intreaga industrie de PC-uri din lume.

Toata lumea stie ca Apple face o gramada de bani. Dar cat anume, ei bine, asta e e dificil de spus daca nu luam in calcul o comparatie cu restul peisajului. Ei bine, Apple tocmai si-a incheiat in septembrie anul fiscal 2012 cu un profit net record de 41,7 miliarde de dolari si venituri de 156,5 miliarde de dolari. Cei de la Statista.com au facut un grafic pentru a ne da mai bine seama ce inseamna acestea rezultate.

Trendul catre dispozitive mobile…

Spre comparatie, asta inseamna mai mult decat Dell, Intel, Acer, Asus, IBM, Hewlett-Packard si Lenovo la un loc. Ceea ce ce inseamna cam toata industria PC. Acestea au adunat un total de 19,4 miliarde de dolari impreuna. Desigur, lipsesc cateva companii notabile, precum Toshiba, Sony sau AMD iar IBM nu prea mai are ce cauta in statistica decat daca stam sa contorizam mainframe-urile si supercomputerele, dar gaura neagra de la Sony ar fi facut ca rezultatele sa arate si mai rau. Chiar daca o parte din aceste profituri ale Apple provin din gamele Macbook si iMac asta nu schimba cu nimic trendul, caci gigantul isi scoate banii in principal din iPhone si iPad.

… si internet

Mai departe, profitul Apple este mai mare si decat au scos la un loc cele mai de seama companii de pe internet: Google, eBay, Facebook, Yahoo! si Amazon, plus Microsoft, care este cea mai mare companie software din lume. Acestea au adunat un total de 34,4 miliarde de dolari.

Infograful mai scoate in evidenta si ca Apple a batut marile conglomeratele media combinate. Astfel, Walt Disney, News Corp, Time Warner, Viacom si Comcast au adunat impreuna 19,3 miliarde de dolari, cam cat industria de calculatoare. Mai mult, daca adunam lumea PC-urilor cu industria media, tot nu obtinem cat Apple…

In fine, si piata smartphone-urilor este mult in urma. Samsung, Nokia, RIM si HTC au adunat in total 12,8 miliarde de dolari. Si chiar daca Samsung incepe sa scoata tot mai multi bani din asta, pe de alta parte este cam singura companie ce reuseste sa realizeze profituri serioase din telefoane, restul de companii din domeniu fiind intr-o criza profunda.

Cablistii si conglomeratele media fac o gramada de bani desi se plang de piraterie

Infograful demonstreaza ca exista o serie de trenduri de care producatorii de PC-uri nu se pot tine, precum trecerea la tablete sau pe care producatorii de smartphone-uri nu pot sa le replice, precum dezvoltarea de ecosisteme in jurul produselor lor. Concomitent, este surprinzator ca marile conglomerate media si cablistii fac mai mult profit decat industria de calculatoare, desi se plang non-stop de piraterie.

Trebuie mentionat ca statistica nu mentioneaza fiecare companie din categoriile respective, astfel ca rezultatele finale ar fi distorsionate. Spre exemplu, de la categoria software lipsesc Oracle si producatorii de antivirusi sau cei de jocuri ca EA Games ori Zynga; Twitter sau Groupon de la internet; Fujitsu si NEC de la producatorii de calculatoare, chinezii de la Huawei si ZTE la smartphone-uri iar grupuri ca LG si Panasonic nici nu prea stii pe unde sa le incadrezi de cat de diversificate sunt.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: tripwow.tripadvisor.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] competitori, asta nu inseamna BlackBerry e compania care sa faca misto de Apple. Si asta pentru ca Apple vinde iPhone-uri in draci si are in conturi 137 de miliarde de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.