HTC se chinuie in continuare, profitul scade cu 79%

Scris de

HTC se zbate in continuare: profitul companiei au scazut cu 79% pe trimestrul al treilea, pana la 133 milioane de dolari, in vreme ce vanzarile au scazut cu 48%, pana la 2,4 miliarde de dolari.

Semn ca gama One X, One S si One V nu prea a avut succes la public, in ciuda eforturilor companiei si a laudelor primite in review-uri. Spre comparatie, anul trecut in aceeasi perioada HTC raporta un profit net de 636 milioane de dolari si venituri de 4,64 miliarde de dolari.
Compania a pierdut teren in fata Apple si Samsung in Europa si America de Nord, in vreme ce in China vanzarile intampina dificultati din cauza concurentei facute de brandurile “no-name” care vin cu specificatii din ce in ce mai performante. Producatorul smartphone-urilor One, Sensation si Desire, “a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate”, a declarat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati.

Recent, compania a anuntat noi produse in tentativa de a reveni in prim plan. A lansat modelul One X+, primul cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3 tactat la 1,7 GHz, ca si Windows Phone 8x si 8S by HTC, fructele colaborarii cu Microsoft. Concomitent, a prezentat la IFA modelul Desire X, care tinteste gama de produse ieftine. Acesta aduce Android 4.0 si tehnologia foto ImageChip pe un dispozitiv cu procesoare dual-core Snapdragon S4 de 1 GHz si ecran de 4 inci.

E de asteptat o noua scadere in ultimul trimestru, din moment ce Apple are succes cu iPhone 5 si dupa ce Samsung a anuntat un profit operational record, in valoare de 7 miliarde de dolari, obtinut in special datorita vanzarilor in crestere de smartphone-uri si tablete. Coreenii au vandut 20 de milioane de Galaxy S III in primele 100 de zile de la lansare. Insa, spre deosebire de Nokia sau RIM, macar  HTC face profit…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Inquirer

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] HTC se zbate in continuare: profitul companiei au scazut cu 79% pe trimestrul al treilea, pana la 133 milioane de dolari, in vreme ce vanzarile au scazut cu 48%, pana la 2,4 miliarde de dolari….Citeste mai mult […]

  2. […] mare producator de smartphone-uri din lume, fiind un rival de temut. Taiwanezii au raportat recent scaderea cu 79% a profitului si injumatatirea veniturilor, in vreme ce coreenii au raportat un profit imens de 7 miliarde de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.