HTC isi reduce dependenta de componentele Samsung

Scris de

Nu doar Apple isi schimba furnizorii pentru a se indeparta de Samsung, ci si HTC. Taiwanezii au inceput sa reduca achizitiile de componente de la Samsung Electronics, scrie DigiTimes, care citeaza surse din lantul furnizorilor.

HTC a inceput sa cumpere senzori CMOS pentru camerele foto de la OmniVision si Sony, in vreme ce o parte din comenzile AMOLED au fost trecute catre AU Optronics. Totusi, pentru a nu risca gatuiri care sa blocheze productia si pentru a mentine scazute preturile, HTC inca preia o parte de ecranele AMOLED de la Samsung. HTC cumpara de la Sony inca din 2010 ecrane Super LCD pentru modelele sale din gama medie si pentru cele high-end.

Desi HTC nu are procese cu Samsung asa cum are Apple, coreenii sunt in acelasi timp cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, fiind un rival de temut. Taiwanezii au raportat recent scaderea cu 79% a profitului si injumatatirea veniturilor, in vreme ce coreenii au raportat un profit imens de 7 miliarde de dolari.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Pacebutler.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de alta parte, nici Nokia nu se lasa mai prejos: dupa Apple si HTC, si finlandezii vor sa-si reduca dependenta de componentele furnizate de Samsung. Si daca pe […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.