Samsung arunca seria REX in lupta cu gama Asha de la Nokia

Scris de

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti: dupa ce Nokia si-a blagoslovit drept “smartphone-uri” cele 12 modele Asha lansate in cursul ultimului an, Samsung raspunde acum cu aceeasi moneda.

Coreenii au lansat seria REX, care se ruleaza un sistem de operare bazat pe Java si imbracat cu interfata proprie TouchWiz. Numite REX 60, REX 70, REX 80 si REX 90, acestea sunt destinate sa lupte cu gama low-end de la Nokia, mai ales ca nordicii s-au laudat ca au vandut 9,3 milioane de bucati doar in ultimele trei luni ale anului trecut.
Desi arata familiar, noile telefoane nu au nicio urma de Android pe ele. Toate au ecran tactil si buton “home”, insa au si butoane de apelare si inchidere a convorbirii. Pe ele Samsung a instalat browserul Opera Mini pentru navigare pe internet, aplicatia de mesagerie ChatOn si o serie de aplicatii intalnite si pe Android. Iar altele pot fi descarcate din Samsung Apps.

Ca un iPhone vechi

Modelul REX 60 vine cu ecran tactil de 2,8 inci, rezolutie de 320 x 240, camera de 1,3 megapixeli in spate si

functionalitate Dual-SIM. Ecranul lui REX 70 are 3 inci cu aceeasi rezolutie si facilitate Dual-SIM, insa camera a evoluat pana la 2 megapixeli. Pe el se mai gasesc si o serie de aplicatii populare: Yahoo Messenger, Gtalk, Facebook si Twitter. Mai departe, REX 80 lucreaza cu un display de 3 inci si rezolutie identica, capabilitate Dual-SIM si camera de 3,2 megapixeli.
In fine, REX 90, cel mai reusit model din aceasta gama, are ecran de 3,5 inci cu rezolutie 480 x 320 si camera de 3,2 megapixeli. Seamana cu un Galaxy SIII in miniatura si, daca stam bine sa ne gandim, are caracteristicile tehnice ale unui iPhone 3GS, carui productie a fost oprita nu demult de catre Apple…

Fiecare dintre modele incorporeaza conectivitate Bluetooth, USB 2.0 si WiFi. Nu au insa 3G, ci doar conectivitate EDGE. De asemenea, fiecare are slot microSD pentru extinderea capcitatii de stocare.

Nokia vrea sa-si reduca dependenta de Samsung

Pe de alta parte, nici Nokia nu se lasa mai prejos: dupa Apple si HTC, si finlandezii vor sa-si reduca dependenta de componentele furnizate de Samsung. Si daca pe segmentul smartphone-urilor Nokia nu mai reprezinta aproape nimic, este inca al doilea jucator la nivel mondial in privinta terminalelor obismuite.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: The Mobile Indian

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de la LG si Huawei. Cu toate acestea, nimic nu e sigur iar Samsung a ales recent o alta cale, prin noua serie REX, care ruleaza un sistem de operare […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.