Atacul clonelor: Archos lanseaza linia de tablete Platinum contra iPad si Surface

Scris de

Francezii de la Archos nu se lasa si au prezentat o noua linie de tablete cu specificatii interesante si preturi mici in lupta contra iPad si iPad Mini de la Apple si a Surface Pro de la Microsoft.

Noua gama este compusa din modelele Platinum 80, Platinum 97 si Platinum 116 si, asa cum arata si numele, au ecrane de 8 inci, 9,7 inci si 11,6 inci. Ei bine, toate cele trei ruleaza Android 4.1 Jelly Bean fara niciun skin si vin cu aceleasi specificatii: procesor quad-core Allwinner A31 tactat la 1,2 GHz acompaniat de un cip grafic cu opt nuclee PowerVR SGX 544MP2 de la Imagination Technologies; 2 GB de memorie RAM; camere de doar 2 megapixeli atat in fata cat si in spate; sloturi microSD si mufe HDMI. Comunicatul oficial nu mentioneaza spatiul destinat stocarii, insa pe pagina producatorului ni se spune ca sunt 8 GB de memorie Flash iar portul de expansiune suporta inca 64 GB.

Diferentele vin doar la rezolutia ecranului si la pret: modelul Platinum de 8 inci (foto sus) are o rezolutie de 1024 x 768. Pretul: 199 de dolari. Cum dimensiunile si rezolutia sunt asemanatoare cu iPad Mini, e clar care este dispozitivul vizat.

Modelul de 9,7  inci (foto jos) are si el format 4:3 si rezolutie fix ca generatia a patra a iPad, respectiv 2048×1536. Ba chiar pozitionarea camerei din fata este identica cu a gadgetului Apple. Insa costa 299 de dolari, cu 200 mai putin decat pretul de pornire in Cupertino, fiind cu 40% mai ieftin.

In fine, varianta de 11,6 inci are alta tinta in vizor: Microsoft. La fel ca tableta Surface Pro cu Windows 8, si aceasta are rezolutie full HD la 1920 x 1080 pixeli, ceea ce inseamna 190 ppi. Insa cum ruleaza un procesor ieftin ARM in locul unui Intel Core i5, pretul sau este de 349 de dolari fata de cel de 899 de dolari, cat este baza de pornire in Redmond.

Spre deosebire insa de iPad sau Surface, niciuna dintre aceste tablete nu are buton hardware pentru functia “home”. Alaturi de alte firme, Archos a fost comparata de-a lungul vremii cu un gandac care supravietuieste in ciuda tuturor “bombelor” pe care le-a produs, insa adevarul este ca Archos realizeaza de multi ani gadgeturi interesante. Si imi vin acum in minte toate media-playerele portabile din anii 2000 la care jinduiam cand eram in facultate. In plus, merita mentionat faptul ca Archos produce tablete dinainte ca Apple sa scoata pe piata iPad in 2010…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: DigitalTrends

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.