Asus vinde lunar un milion de tablete Nexus 7

Scris de

Asus vinde acum aproape un milion de tablete Nexus 7, realizate impreuna cu Google, a declarat David Chang, directorul financiar al producatorului, citat de Wall Street Journal.

“La inceput era, de exemplu, 500.000 de unitati pe luna, apoi poate 600, 700.000. In aceasta luna a fost aproape de un milion”, a spus Chang. Datele sunt un semnal incurajator pentru Asus si Google pentru a pune, in sfarsit, o tableta Android pe terenul dominat de iPad si Kindle Fire. Cresterea vanzarilor vine mai ales ca se apropie Sarbatorile si sezonul cadourilor.
De altfel, marti Asus a prezentat rezultate financiare fenomenale: profitul a crescut cu 43%, de la 160 de milioane de dolari la 230 de milioane, in principal ca urmare a popularitatii tabletelor Nexus 7 si a hibridului marca proprie, Transformer Prime. Veniturile au crescut si ele cu 9%, pana la 3,8 miliarde de dolari. In fapt, Asus a inregistrat o crestere cu 200% a vanzarilor de tablete, de la 800.000 la 2,3 milioane de bucati, comparativ cu trimestrul al doilea.
Comentariile au survenit dupa ce Google a anuntat un nou model Nexus 7 de 32 GB la 249 de dolari si a redus pretul versiunii cu 16 GB la doar 199 de dolari. Concomitent, a lansat si un Nexus 7 ce suporta conexiune 3G.

Acer, starul generatiei netbook, o ia la vale

Spre comparatie, Acer a cazut de sus: profit net de doar 2,32 milioane de dolari, desi veniturile au crescut cu 11,4%, pana la 3,57 miliarde de dolari. Per total, din ianuarie pana in septembrie, veniturile Acer au scazut cu 5,7%, ca urmare a faptului ca vanzarile de ultrabook-uri nu au crescut atat de mult pe cat spunea Intel. Livrarile de calculatoare Acer au scazut cu 10%, potrivit Gartner. Pe primele trei trimestre Acer nu a castigat decat 15,17 milioane de dolari ca profit net iar marja de profit este de doar 0,33%. Acer a avut recent un diferend cu Google, pe care a acuzat-o de santaj in privinta lansarii unui telefon impreuna cu chinezii de la Alibaba. De asemenea, oficialii companiei au criticat si Microsoft pentru decizia de a-si lansa propriile tablete.

Google si prietenii sai

Rezultatele financiare postate de Asus sunt inca o dovada ca producatorii Android chiar fac profit atunci cand respecta regulile impuse de Google. Anterior, Google a lucrat impreuna cu HTC pentru smartphone-ul Nexus One iar HTC a devenit cel mai mare producator de telefoane Android. Ulterior, Google a mutat productia Nexus la Samsung, care si-a adjudecat in final titlul de cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial. Acum LG fabrica noul Nexus 4.

Sursa: The Verge
Sursa foto: merimachines.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] Tegra 3 ale Nvidia se afla intr-o serie de tablete foarte populare, de la Nexus 7 si proaspat-lansata Surface RT pana la Sony Xperia Tablet. Iar cu noul sistem de operare Windows RT […]

  2. […] in vreme ce gama de procesoare Tegra 3 de la Nvidia este foarte populara, gasindu-se in tablete ca Nexus 7 si Microsoft Surface RT pana la Sony Xperia Tablet. De asemenea, cipurile Tegra sunt creierul […]

  3. […] vara, dupa succesul nebun avut de Nexus 7, pe internet au aparut zvonuri ca Google lucreaza cu Asus la realizarea unui dispozitiv Nexus de 99 […]

  4. […] timp, Google se poate scuza ca lucreaza cu Motorola asa cum a conclucrat si cu HTC, Samsung, Asus si LG pentru lansarea dispozitivelor Nexus. Anterior, Google a mai lucrat cu Motorola pentru […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.