Mai multe calculatoare Acer si Asus s-au blocat in timpul lansarii Windows 8 in Taiwan

Scris de

Reprezentantii Microsoft au avut dificultati in navigarea prin Windows 8 in cadrul evenimentului de lansare a sistemului de operare in Taiwan, scrie Wall Street Journal.

Angajatii Microsoft au avut probleme incercand sa inchida mai multe aplicatii pe o serie de calculatoare all-in-one produse de catre Acer si Asus. Ulterior, reprezentantii Microsoft au rugat reporterii sa se uite la tablete in schimb. Pocinogul a avut loc vineri, 26 octombrie, cand Microsoft a lansat Windows 8 si Windows RT la nivel mondial, alaturi de tableta Surface RT. “(Inchiderea aplicatiilor cu un gest de sus in jos pe ecran -nr) merge mai bine cand folosesti tabletele”, a ingaimat Davis Tsai, managerul general al Microsoft Taiwan. “Dispozitivele all-in-one sunt mai mari, asa ca e mai usor daca folosesti mouse-ul la ele”, a completat el. Calculatoarele all-in-one sunt desktopuri in care monitorul a fost fuzionat cu unitatea centrala. Acestea au din ce in ce mai mare popularitate datorita modelulor iMac de la Apple si TouchSmart de la HP.
“A fost grabit pentru lansare”, s-a scuzat in fata ziaristilor Yi-Fang Chu, managerul de marketin al Microsoft Taiwan. “E o problema hardware, nu una software”, a adaugat ea. “E partial din cauza ecranelor mari avute de calculatoarele all-in-one”, a mai spus oficialul. Ea a gasit si o scuza high-tech: ecranele noi de sticla de pe computerele all-in-one nu sunt la fel de responsive cand sunt noi-noute, dar ca uleiurile de pe degete le fac sa mearga mai bine pe masura ce le folosesti mai mult! Acer si Asus nu au comentat acuzele.

Cand Microsoft se face de ras

Microsoft are o traditie lunga in a se face de ras. A ramas antologic ecranul albastru in experimentat de Bill Gates in cadrul ceremoniei de prezentare a Windows 98. Mai recent, acum patru luni, o tableta Surface “a inghetat” fix la lansarea acesteia in timpul demonstratiei facute de catre Steven Sinofsky, seful diviziei Windows din cadrul gigantului.

Acum defectiunile au aparut la cateva luni dupa ce seful Acer, J.T. Wang a criticat Microsoft, spunand ca utilizatorii nu vor placea Windows 8. Wang a mai atacat gigantul software si pentru decizia de a intra pe segmentul tabletelor, consurandu-si proprii parteneri. Vanzarile de calculatoare au scazut din cauza iPad si a turbulentelor economice mondiale iar Windows 8 este reteta Microsoft pentru revitalizarea vanzarilor. Surface nu a fost prezentata in Taiwan in cadrul acestui eveniment Culmea ironiei e ca seful Microsoft, Steve Ballmer a declarat acum cateva zile reporterilor sa uite de iPad, caci Surface este tableta pe care oamenii o vor cu adevarat, deoarece e atat pentru lucru cat si pentru distractie.

Dar cu astfel de “performante” nu se face primavara…

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.