Microsoft se face iar de ras: tableta Surface ingheata in timpul prezentarii oficiale

Scris de

In dulcele stil clasic, Microsoft a mai facut-o lata inca o data: intr-un filmulet postat pe internet se vede cum Steven Sinofsky, puternicul sef al diviziei Windows din cadrul gigantului, are probleme cu tableta in timpul prezentarii oficiale.

In acel moment, el vorbea exact despre cat de lina este navigarea si ce gadget bun de divertisment este Surface. Tot observand ca “rableta” nu raspunde la comenzi, Sinofsky da o fuga in spate, in cele din urma, si ia un alt exemplar care chiar functioneaza. Clipul aduce aminte de o alta gafa, lansarea Windows 98, cand lui Bill Gates i-a aparut ecranul albastru in mijlocul prezentarii. Dar hei, pana si lui Steve Jobs i-a picat conexiunea WiFi de doua ori in timpul prezentarii iPhone 4 din 2010…

Ambitii hardware

New York Times a scris acum doua zile ca Microsoft a inceput sa fie preocupata de realizarea unei tablete proprii in 2010, dupa ce Apple a facut o comanda mare de aluminiu in Australia pentru carcasa primului iPad. Cu putin timp inainte ca Steve Jobs sa prezinte tableta, Microsoft a aratat impreuna cu Hewlett-Packard modelul Slate, care ulterior avea sa devina o crunta dezamagire. HP “a fumegat” la Microsoft pentru ca interfata tactila a Windows 7 era greoaie. Pe urma, procesorul Intel folosit atunci incingea foarte tare tableta iar HP, ca si restul de producatori de PC-uri, a optat pentru materiale ieftine la realizarea gadgetului.
Acest lucru se intampla deoarece companiile sunt strivite de Microsoft – care cere bani multi pe licentele Windows, si Intel – care cere un alt purcoi de bani pe procesoarele si chipseturile sale. Aflati in aceasta pozitie, producatorii de calculatoare au optat pentru materiale ieftine, astfel ca tabletele lor erau greoaie, urate si scumpe.

Palm si webOS

Pe urma, in primavara lui 2010, HP a incercat sa isi ia soarta in propriile maini, cumparand producatorul de smartphone-uri Palm pentru sistemul sau de operare webOS. A lansat tableta TouchPad, care a fost un imens esec din cauza pretului foarte mare si a lipsei aplicatiilor. In plus, si-a schimbat doi directori generali si chiar a contemplat ideea separarii unitatii de PC-uri de restul grupului. Asa ca producatorii de calculatoare s-au reorientat din nou catre Microsoft si Intel, toate sperantele fiind in viitoarele Windows RT si Windows 8.

Mai stiti bancurile despre cat de bine e ca Microsoft nu face masini? Asta pentru ca sistemul de operare te-ar intreba “chiar vrei sa franezi”?

Sursa: The Sun
Sursa foto: Daily picks and flicks

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de Bill Gates in cadrul ceremoniei de prezentare a Windows 98. Mai recent, acum patru luni, o tableta Surface “a inghetat” fix la lansarea acesteia in timpul demonstratiei facute de catre …, seful diviziei Windows din cadrul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.