Samsung produce Galaxy Premier din ramasitele vechiului Galaxy Nexus

Scris de

Profitand de capacitatile de productie pe care le detine Samsung anunta model dupa model, cu mici variatii, in functie de piata unde acestea se lanseaza.

Nu face exceptie nici Galaxy Premier, pe care compania l-a anuntat ieri. Acesta imprumuta look-ul de la faimosul Galaxy S III, insa il imperecheaza cu specificatii pentru clasa de mijloc: ecran de 4,65 inci cu rezolutie 1.280 x 720, procesor dual-core Texas Instruments OMAP 4470 tactat la 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM si camera de 8 megapixeli. Ca si celelalte modele Samsung, acesta vine cu interfata TouchWiz 4.0 insa are dedesubt Android 4.1 Jelly Bean. Sunt promise atat variante 3G cat si LTE. Tinta sa: pietele est-europene sau asiatice.

Nu e de mirare ca modelul a fost anuntat tocmai acum. O privire mai atenta asupra componentelor ne arata ca acestea sunt cele care au fost pe vechiul Galaxy Nexus, pe care Google l-a retras de la vanzare de pe propriul magazin online dupa anuntul noului Nexus 4, realizat de catre LG Electronics. Singurele diferente sunt camera mai mare si o imbunatatire a procesorului OMAP de la 4460 la 4470. Acesta nu este sub nicio forma slabut, ba chiar Jeff Bezos spunea despre el ca e mai bun decat Nvidia Tegra 3. Insa nici telefonul nu este foarte ieftin: cand se va lansa in noiembrie in Ucraina, acesta va costa in jur de 520 de euro.

Reciclarea brandului

Pe de alta parte se observa ca Samsung foloseste tot mai mult look-ul Galaxy S III pentru a dezvolta o gama mare de produse: de la Galaxy Note 2 pana la Galaxy S Duos sau Samsung Galaxy S III Mini, toate folosesc aceleasi radacini, insa componentele interne variaza extrem.
Spre exemplu, Galaxy S III Mini vine cu ecran AMOLED de 4 inci de rezolutie 800 x 480, procesor ST Ericsson Nova Thor cu doua nuclee duse la 1 GHz fiecare, 1 GB de memorie RAM, 8 sau 16 GB pentru stocare si un slot microSD ce poate aduce inca 32 GB. Totul la 340 euro.
Nu ne putem abtine sa nu observam cum Samsung jongleaza cu tot felul de procesoare in gadgeturile sale: de la propriile Exynos pana la Qualcomm Snapdragon S4 pe produsele de top lansate in SUA, care au nevoie de conexiune LTE, pana la Texas Instruments si ST Ericsson. O asemenea versatilitate e de speriat…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] lansat numai anul trecut 37 de modele. Coreenii produc pentru toate gusturile si de toate marimile: Galaxy Premier, Galaxy Note II, Galaxy Grand, Galaxy Ace 2, Galaxy S II Plus, Galaxy Xcover 2, Galaxy S III […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.