Surprinzator: iPhone 4S se vinde mai bine decat Samsung Galaxy S III

Scris de

Daca faptul ca iPhone 5 e mai popular decat Samsung Galaxy S III nu e deloc o surpriza avand in vedere ca abia s-a lansat in sezonul Sarbatorilor de iarna, imaginati-va surpriza coreenilor cand au vazut ultimul raport al Strategy Analytics.

Potrivit acestuia, iPhone 4S, model lansat in urma cu doua sezoane, se vinde mai bine decat nava-amiral a celor de la Samsung. Daca in trimestrul al treilea Galaxy S III a detinut coroana datorita celor 18 milioane de unitati livrate, in ultimul cvartal al anului trecut, coreenii au vandut doar 15,4 milioane de exemplare ale acestui model.

In schimb, iPhone 4S a urcat de la 16,2 milioane de bucati la 17,4 milioane. Cauza: lansarea iPhone 5 a dus la ieftinirea modelului anterior, care oricum functiona ireprosabil si indeplinea dorintele tuturor fanilor, cu exceptia LTE si a ecranului mai mare. Impreuna cu cele 27,4 milioane de exemplare de iPhone 5, Apple a acontat practic unul din cinci smartphone-uri vandute in intreaga lume.
“Samsung Galaxy S III s-a dovedit mult timp foarte popular printre consumatori si operatorii telecom din America de Nord, Europa si Asia. Torusi, cererea globala pentru Galaxy S III a atins deja apogeul iar Samsung va dori, desigur, sa introduca Galaxy S IV in urmatoarele saptamani pentru a raspunde liniei populare iPhone de la Apple”, se arata in raport.

Duelul gigantilor

Raportul arata, de fapt, cat de diferite sunt abordarile celor doi giganti. Cu doar trei telefoane puse in vanzare, cele doua mentionate plus iPhone 4, Apple face cele mai mari profituri din industrie. In contrapartita, Samsung isi foloseste capacitatile sale uriase de productie a componentelor pentru a inunda piata cu smartphone-uri, ceea ce in timp erodeaza popularitatea Apple. Acestea sunt de diverse marimi, cu diverse specificatii si destinate unor operatori diferiti sau regiuni specifice. Spre exemplu, coreenii au lansat numai anul trecut 37 de modele.
Coreenii produc pentru toate gusturile si de toate marimile: Galaxy Premier, Galaxy Note II, Galaxy Grand, Galaxy Ace 2, Galaxy S II Plus, Galaxy Xcover 2, Galaxy S III Mini. Plus linia ATIV cu Windows Phone 8. In schimb, Apple a lansat unul singur: iPhone 5.
Cert e ca oricum ambele fac profituri de miliarde: 13 miliarde de dolari in dreptul Apple si alte 8,3 miliarde in dreptul Samsung

Sursa: Fortune
Sursa foto: Into Mobile

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.