Samsung estimeaza un profit de 8,3 miliarde de dolari pe ultimele trei luni

Scris de

Desi anuntarea rezultatelor financiare se va face oficial pe 25 ianuarie, Samsung Electronics estimeaza ca pe ultimul trimestru va incheia cu un profit operational de 8,3 miliarde de dolari, cu 89% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifrele halucinante ale coreenilor vin ca urmare a mega-succesului avut cu telefonul Galaxy S III si Galaxy S III Mini, precum si cu phablet-ul Galaxy Note II, care a compensat scaderea de volum a livrarilor pentru alte produse. In fapt, ca sa va faceti o idee ce inseamna Samsung trebuie sa stiti ca sud-coreenii au lansat in 2012 un numar de 37 de variante de smartphone-uri, modificate pentru regiunile lumii si preferintele consumatorilor. Spre comparatie, HTC a lansat 18 modele, Nokia – 9 si LG Electronics – 24. Iar Apple doar unul singur.

HTC tocmai a anuntat luni ca profitul pe cel de-al patrulea trimestru din 2012 a scazut cu 90%, pana la doar 34 de milioane de dolari, cel mai mic din 2004 incoace. Iar dezvoltarea furibunda a Samsung i-a adus si o capitalizare uriasa: 230 de miliarde de dolari, cam cat Google, actiunile sale crescand cu 44% in 2012.
Noul Galaxy S IV este asteptat cu ecran de 5 inci si rezolutie full HD, dandu-i astfel o densitate a pixelilor de 440 ppi. De asemenea, va sosi cu o camera mai buna, de 13 megapixeli si un procesor quad-core Exynos 5.

Electrocasnice

Mai mult, la CES Samsung si-a etalat si ambitiile in alte domenii, dorind sa ajunga lider de piata pe electrocasnice pana in 2015, cu vanzari de 18 miliarde de dolari. Cresterea prognozata este de 50%, Samsung atacand direct companii ca Whirlpool si Electrolux. Analistii estimeaza ca Samsung a castigat anul trecut 12,2 miliarde de dolari prin bratul sau de electrocasnice. In fapt, compania a prezentat la CES un frigider cu ecran LCD incorporat si integrare cu aplicatia Evernote.

Aparatura medicala

De asemenea, Samsung tinteste transformarea intr-un lider global si in domeniul sanitar, in competitie directa cu conglomerate ca General Electric, Philips, Hitachi, Toshiba si Siemens. In 2010, Samsung a preluat controlul producatorului corean de echipamente de ultrasunete Medison in 2010 pentru 300 de milioane de dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile de aparatura medicala vor atinge 500 de milioane de dolari. Iar cifra va creste o data cu preluarea unor companii care produc scanere RMN si aparate de tomografie. In total Samsung vrea ca pana in 2020 vanzarile sale de aparatura medicala sa ajunga la 10 miliarde de dolari anual.

Asa ca nu va faceti griji, nu Google, ci Samsung va cuceri lumea!

Sursa: Reuters
Sursa foto: CS Monitor

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Cert e ca oricum ambele fac profituri de miliarde: 13 miliarde de dolari in dreptul Apple si alte 8,3 miliarde in dreptul Samsung… Sursa: Fortune Sursa foto: Into […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.