Sony vrea sa ofere un serviciu de internet TV

Scris de

Sony doreste lansarea unui serviciu de internet TV si se afla in “tratative avansate” cu pentru licentierea canalelor tv astfel incat acest deziderat sa fie posibil, scrie Variety.

Daca Intel este o surpriza in peisaj, Sony chiar are o sansa pe acest segment deoarece prezenta sa este masiva in sufrageriile oamenilor, de la televizoare si playere Blu-Ray pana la consolele Play Station. In plus, spre deosebire de Apple sau de ceilalti doritori, Sony este si producator media, detinand Sony Pictures astfel ca stie exact care sunt doleantele industriei media.

Serviciul pe care japonezii vor sa-l puna pe masa va fi insa diferit de cel pe care il tinteste Intel si nu va oferi la alegere canele individuale. Din contra, oferta va contine pachete de canale tv, asa cum si operatorii de cablu negociaza cu conglomeratele media. Nu se ofera o data exacta pentru lansare, dar se mentioneaza ca va fi disponibil in acest an.

Graba cu care se misca Sony vine ca urmare a faptului ca va lansa Play Station 4 si trebuie sa aibe serviciul gata pana la lansare. In fapt, un eveniment numit “Destination PlayStation” este programat de Sony intre 25 si 28 februarie si se speculeaza ca atunci va fi prezentata consola de noua generatie. De asemenea, e logic ca streamingul sa fie disponibil si pe tabletele, smartphone-urile si laptopurile pe care Sony le vinde. Un raport Nielsen din decembrie 2011 arata ca oamenii folosesc consolele tot mai mult pentru vizionarea de filme, fie prin streaming online, fie prin redarea de pe DVD sau Blu-Ray. Ba mai mult, fix Play Station 3 era utilizata cel mai mult pentru activitati multimedia, astfel ca Sony nu-si permite sa nu lanseze un astfel de serviciu. Achizitia Gaikai se poate dovedi esentiala in acest caz datorita sistemelor sale de cloud computing.

Spre deosebire, insa, de Apple, Microsoft sau Intel, japonezii nu o duc bine financiar astfel ca lansarea trebuie perfecta. Asa ca, n-o da in bara, Sony!

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.