Microsoft urmareste preluarea Netflix

Scris de

Actiunile Netflix au crescut cu 13% vineri dupa ce pe Wall Street au aparut zvonuri ca Microsoft pregateste o oferta pentru regele filmelor.

Acum titlurile Netflix se tranzactioneaza in jur de 70 de dolari bucata iar la aceasta valoare, compania are o capitalizare de 3,86 miliarde de dolari. Cum Microsoft are in conturi 69 de miliarde de dolari, o astfel de tranzactie nu ar lasa o gaura in finantele lui Steve Ballmer.
O achizitie a Netflix, cea mai mare companie de streaming pentru continut video din lume, ar da instant acces Microsoft la cea mai mare baza de filme si seriale, plus 30 de milioane de abonati la serviciile sale, din care 5 milioane in afara SUA. Recent, seful Netflix, Reed Hastings, a parasit consiliul de administratie al Microsoft. Forbes speculeaza ca el a parasit Redmond din cauza intrarii tot mai puternice a Microsoft pe piata de continut digital prin Xbox Live.

Xbox SmartGlass

Microsoft a lansat acum cateva zile aplicatia Xbox SmartGlass, care permite folosirea tabletelor sau smartphone-urilor pe post de telecomanda pentru consolele Xbox 360 atunci cand sunt folosite pentru vizionarea de filme, transmisii sportive sau navigarea pe internet. De asemenea, interactioneaza si se sincronizeaza cu alte dispozitive ce ruleaza aplicatia.

Batalia ecosistemelor: lupta cu Apple, Amazon si Google

Modelul de afaceri al Netflix se bazeaza in principal pe un abonament platit lunar de catre clienti, care primesc la schimb acces la arhiva sa de filme. Acestia pot viziona filmele atat online, pe calculatoare desktop sau laptopuri, cat si pe tablete, smartphone-uri sau playere Blu-Ray.
Tranzactia ar pune Microsoft automat in fata Amazon – care ofera deja gratis un serviciu de streaming abonatilor la Amazon Prime, cat si inaintea Apple – care ofera posibilitatea inchirierii de filme prin iTunes pe dispozitivele sale, sau a Google – care a inceput sa ofere filme pe Android Market si YouTube. Japonezii de la Sony ofera muzica si filme de productie proprie pe dispozitivele proprii deoarece compania detine case de discuri si studiouri de filme.

Investitii in Barnes & Noble si achizitia Skype

Microsoft nu s-a dat in laturi de la astfel de modalitati de imbunatatire a ecosistemului sau. Recent a efectuat o investitie in Barnes & Noble prin care si-a asigurat acces la cartile in format digital, in vreme ce acum un an si jumatate a preluat Skype pentru 8,5 miliarde de dolari.

Yahoo! incearca marea cu degetul, Apple se pregateste pentru un HDTV

Yahoo! a participat anul trecut la discutii privind cumpararea Hulu, o alta companie de streaming video, in vreme ce Apple doreste construirea un serviciu similar pentru viitorul sau televizor iTV, despre care analistii speculeaza in continuu.

Sursa: TechRadar
Sursa foto: TechGuru

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.