Microsoft va cumpara Skype cu 8,5 miliarde de dolari, Ebay marele castigator

Scris de

Microsoft va achizitiona Skype pentru 8,5 miliarde de dolari si asumarea intregii datorii a companiei, dupa ce atat Facebook cat si Google au incercat realizarea de parteneriate cu gigantul telefoniei online.

Suma este mult mai mare fata de cele 3-4 miliarde de dolari zvonite din parteneriatele sau ofertele celor doi rivali. Miscarea va da mai mult elan Microsoft in eforturile sale de impunere a prezentei in mediul online. Skype are 663 de milioane de utilizatori, dar doar circa 8,1 milioane folosesc serviciile platite. Compania a avut anul trecut venituri de 860 milioane de dolari si un profitul operational de 264 milioane de dolari. La net, insa, Skype a a avut o pierdere neinsemnata de 7 milioane de dolari.

Ebay, marele castigator

Cel mai probabil, serviciile Skype vor fi integrate in Windows Live si Kinnect.
Skype are aplicatii pentru cele mai populare platforme, Apple iPhone, Android, BlackBerry, insa nu si pe Windows Phone 7.

Anterior, Skype a fost achizitionata de eBay in 2005 cu 2,6 miliarde de dolari, insa a vandut 70% in 2009 unui grup de investitori pentru 1,9 miliarde de dolari.

Interesul Microsoft pentru Skype a fost prezentat prima oara de GigaOM. Microsoft dedica din ce in ce mai multe fonduri prezentei in domeniile mobil (parteneriatul cu Nokia) sau online (achizitia Skype), pe masura ce produsele sale de baza, Windows si suita Office, sunt tot mai amenintate din aceste doua segmente de catre Apple si Google.

Gaura dupa gaura

Tranzactia este cea mai mare din istoria gigantului american, care are in conturi lichiditati de 50 de miliarde de dolari. Anterior, cea mai mare achizitie a fost agentia de publicitate online aQuantive, in 2007, pentru 6 miliarde de dolari. Microsoft nu s-a sfiit, insa, sa faca si o oferta de 44,6 miliarde de dolari pentru Yahoo!, care a fost respinsa.

Microsoft a investit masiv in portalul MSN si in motorul de cautare Bing, insa a acumulat in acest sector doar o paguba de 7 miliarde de dolari in ultimii patru ani.

Cea mai inspirata achizitie, a fost, insa, preluarea a 1,6% din Facebook in 2007 pentru 240 de milioane de dolari. La evaluarile de 70 de miliarde de dolari din aceste zile pentru gigantul social, cota valoreaza acum 1,1 miliarde de dolari.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: www.thereaderseye.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] cand se va diversifica oferta de docking stations. Iar acest lucru va incepe din 2012. De asemenea, Bing face in continuare multe pierderi, chiar daca aduna incet-incet cota de piata. Microsoft a cumparat […]

  2. […] serviciile Google cu cele ale sale. Si Microsoft a efectuat anii trecuti o achizitie asemanatoare, preluand Skype. Potrivit firmei de analiza TeleGeography prin Skype se realizeaza o treime din convorbirile […]

  3. […] Viber vine pe acelasi calapod ca si preluarea Skype de catre Microsoft. Pe de alta parte, Rakuten seamana mai mult cu Amazon, fiind atat retailer online, cat si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.