Google vrea sa achizitioneze WhatsApp pentru un miliard de dolari

Scris de

Google curteaza popularul serviciu de chat WhatsApp pentru o achizitie, valoarea totala a tranzactiei urmand a ajunge la un miliard de dolari, scrie DigitalTrendscare citeaza surse.

In aceste momente se zvoneste ca gigantul vrea sa isi integreze propriile servicii de mesagerie intr-unul singur, numit Babble. In acest moment Google detine mai multe aplicatii de chat, Gtalk, Google Voice dar si Google Hangouts din cadrul retelei de scocializare Google+.
WhatsApp este o aplicatie cros-platforma, disponibila pe Android, iOS, BlackBerry OS, Blackberry 10, Symbian, S40 si Windows Phone. WhatsApp are peste 100 de milioane de utilizatori numai pe Android. A fost fondata in 2009 de catre Brian Acton si Jan Koum, ambii lucrand anterior la Yahoo. In 2011, WhatsApp anunta ca utilizatorii sai trimit zilnic un miliard de mesaje folosind serviciul. De revelion, insa, numarul ajunsese la 18 miliarde de mesaje! In decembrie, TechCrunch scria ca atat Facebook cat si Google sunt interesate in cumpararea companiei.

Atac la Facebook

O analiza a Reuters de saptamana trecuta arata ca Facebook incepe sa fie devorata de aplicatiile mobile de chat, care scurtcircuiteaza retelele sociale prin simplul fapt ca nu mai este nevoie sa te loghezi pe desktop. Acestea permit realizarea de profile, incarcarea de poze personale si partajarea de fotografii, clipuri si muzica.

Acum Google si-a dat seama ca propria sa versiune sociala, Google+, nu are sanse de a concura direct cu Facebook insa poate folosi domeniul mobil, unde are un avantaj prin popularitatea Android. Concomitent, Facebook incearca sa concureze mai bine cu rivalii sai nascuti in era post-PC prin lansarea Facebook Home, un skin pentru Android care incearca sa inlocuiasca serviciile Google cu cele ale sale. Anterior, Google Ventures a investit in MessageMe, care a ajuns la un milion de utilizatori in doar 12 zile de la lansare.

Si Microsoft a efectuat anii trecuti o achizitie asemanatoare, preluand Skype. Potrivit firmei de analiza TeleGeography prin Skype se realizeaza o treime din convorbirile globale de telefonie.

Nu e prima oara cand Google ar cumpara aplicatii mobile foarte populare. Numai anul trecut a cumparat Sparrow, un client de email, plus suita QuickOffice. Facebook a preluat anul trecut Instagram, tot cu un miliard de dolari. Iar in domeniul mesageriei, Facebook a cumparat Beluga in 2011 pentru a-si intari propria oferta.

Sursa: Pocket Lint
Sursa foto: www.techiestuffs.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] se zvonea ca Google ar dori preluarea WhatsApp, pentru care a oferit un miliard de dolari. Concomitent, compania care opereaza aplicatia SnapChat […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.