Tableta Nexus 10 va avea procesor dual-core Exynos, bazat pe Cortex-A15

Scris de

Chiar daca Google a anulat evenimentul de maine programat la New York din cauza unui uragan, e o bucurie sa vedem ca tableta Nexus 10 are specificatii de top, dupa ce BriefMobile a postat mai multe fotografii si un clip cu gadgetul.

Dispozitivul va sosi cu procesor dual-core Samsung Exynos 5250 tactat la 1,7 GHz, acelasi prezentat recent pe ultimul Chromebook, in vreme ce pe partea video exista un cip Mali-T604. Procesorul Exynos este primul cip bazat pe arhitectura Cortex-A15 de la ARM Holdings care e pus in vanzare pe piata.

Acestea sunt ajutate de 2 GB de memorie RAM iar pentru stocare exista 16 GB, insa fara slot microSD pentru extinderea capacitatii. In spate exista o camera de 5 megapixeli cu LED Flash iar pentru conectivitate bifam Bluetooth 4.0, WiFi si NFC. Un alt punct focal il constituie display-ul de 10,1 inci cu rezolutie 2.560 x 1.600 si o densitate a pixelilor de 298 ppi, peste ecranul Retina de pe generatiile a treia si a patra de iPad. Ecranul nu este AMOLED, chiar daca Samsung e maestra la aceasta tehnologie, din simplul motiv ca ar fi prea scump de realizat la o asemenea rezolutie.

Desi este enorma, nu putem spune ca aceasta este o mare surpriza, caci presa a publicat dinainte informatii despre lansarea iminenta a unei tablete Google cu o astfel de rezolutie. De asemenea, informatia aparea pe site-ul Samsung, fix pe pagina de prezentare a procesoarelor Exynos 5.
De asemenea, exista o camera in fata, in timp ce pe partea anterioara a gadgetului se afla doua boxe.

Daca acesta si-a facut aparitia pe un Chromebook, aici este folosit impreuna cu Android 4.2. Nu se cunoaste pretul, insa avand in vedere specificatiile, e clar ca va porni de la acelasi nivel cu iPad.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Brief Mobile

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.