Google va lansa o super-tableta de 10 inci cu rezolutie 2.560 x 1.600

Scris de

Daca avem deja o idee despre ce va lansa maine Apple, nu acelasi lucru se putea spune si despre evenimentul Google programat pentru data de 29 octombrie. Pana acum.

Google va aduce pe piata o tableta cu ecran de 10 inci si rezolutie de 2.560 x 1.600, scrie The Next Web, citand surse apropiate. Asta inseamna o densitate a pixelilor de circa 300 ppi, depasind generatia a treia de iPad. Tableta va avea nume de cod “Manta” si va sosi cu Android 4.2, care se va numi tot Jelly Bean. Acesta are in mod clar continutul multimedia in centrul experientei  si va veni cu un nou Play Store Widget, dar si cu “Tablet Sharing”, o facilitate ce permite logarea mai multor conturi pe acelasi dispozitiv, asa cum apare pe Sony Xperia Tablet S. De asemenea, permite fotografierea atat pe orizontala cat si pe verticala. In urma cu doua saptamani, analistul Richard Shim, de la NPD DisplaySearch, scria ca Google si Samsung se pregatesc sa lanseze o tableta cu rezolutia aceasta. El cita surse din cadrul lantului de furnizori. El a mai amintit si de o tableta de 99 de dolari pe care o pregateste Google. In vara, Shin a prezis corect modelele Kindle Fire lansate ulterior de Amazon.

Nu se stie nimic despre procesor sau pret, insa acestea se pot intui. Astfel, procesorul nu poate fi decat noul Exynos 5 Dual, lansat deja pe noua generatie Chromebook. Mai mult, in vara, pe site-ul Samsung la sectiunea Exynos 5 apareau specificatiile procesorului: rezolutie WXQGA de 2.560×1.600 pixeli. Imaginile prezentau, insa, o tableta de 11,6 inci. In privinta pretului, acesta nu poate fi decat asemanator cu iPad si Microsoft Surface RT, respectiv pornind de 499 de dolari.

Presa scria recent ca Apple va prezenta in data de 23, pe langa iPad Mini, si o versiune actualizata a principalului iPad, care sa includa conector Lightning si procesoarele A6. Evident, la acelasi pret.

Revenind la Google, tot pe sectorul tablete vor mai aparea un Nexus 7 produs tot de Asus, dar cu conexiune 3G HSPA+, la care se adauga o crestere a capacitatii de stocare la aceiasi bani. Se va ajunge, astfel la 32 GB pentru 249 de dolari, comparativ cu 329 dolari pretul de pornire pentru iPad Mini.

In fine, in privinta smartphone-urilor, vor fi lansate pentru prima oara mai multe modele de la mai multi producatori. Vom avea, asadar, un Nexus G – bazat pe LG Optimus G, cu procesor Qualcomm Snapdragon S4, dar si un Nexus X de la Sony – bazat pe designul Xperia. In fine, va aparea urmasul actualului Galaxy Nexus, realizat tot de catre Samsung.

Asteptam o comparatie intre Nexus 10 si noul iPad imbunatatit. Sa-nceapa ostilitatile!

Sursa: The Verge
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] In privinta iPad mini, acesta este exact asa cum a aparut anterior in scurgerile de informatii de pe net. Are ecran de 7,9 inci, rezolutie de 1.024 x 768, ca si iPad 2 iar procesorul este acelasi dual-core A5. Bateria ar rezista 10 ore. Vine in versiuni de 16/32/64 GB si are si suport LTE. Variantele 4G pornesc de la 459 dolari bucata. In plus, Google va reduce pretul si va lansa o noua versiune de 32 GB pentru Nexus 7 in data de 29 octombrie. La 199 de dolari porneste varianta de 16 GB iar la 249 GB vine cea de 32 GB. […]

  2. […] toate acestea au aparut scurgeri de informatii pe internet cu mult inainte eveniment si acum informatiile s-au confirmat rand pe rand. Nexus 4 este unul […]

  3. […] nu putem spune ca aceasta este o mare surpriza, caci presa a publicat dinainte informatii despre lansarea iminenta a unei tablete Google cu o astfel de rezolutie. De asemenea, informatia aparea pe site-ul Samsung, fix pe pagina de prezentare a procesoarelor […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.