Intel va oferi un serviciu de cablu TV

Scris de

Intel isi pregateste intrarea in sufragerie: dupa ce producatorii de televizoare au evitat folosirea cipurilor sale in prima generatie Google TV, gigantul semiconductorilor are de gand sa-i invete o lectie.

Compania planuieste lansarea unui serviciu virtual de cablu TV in SUA in acest an, care sa ruleze pe un mediabox propriu. Acesta a fost preferat in locul producerii unui televizor deoarece astfel utilizatorii imbina atat abonamentul la serviciile oferite de Intel prin streaming cat si transmisiile live oferite de operatorii de cablu, precum competitiile sportive.

Atac la adresa Google TV

Gigantul este furios ca acum mai toti producatorii au demarat realizarea de produse Google TV pe jumatate coapte, asa ca va produce aparatul singur si-l va realiza “cum trebuie”, scrie TechCrunch. Recent LG a anuntat un numar de patru modele de televizoare – de 42, 47, 50, 55 si 60 de inci – care vor aparea la CES; iar Samsung, Sony si Vizio au deja in oferta astfel de produse. Problema este ca acum Google TV utilizeaza procesoare ARM si nu Intel, asa cum era acum doi ani. Google a preferat sa treaca la arhitectura ARM pentru a reduce costurile unui astfel de gadget, astfel incat sa creasca adoptia din partea utilizatorilor. Mai mult, Apple este deja prezenta in sufragerie prin Apple TV iar zvonurile dau ca aproape sigura lansarea in acest an sau in 2014 a unui HDTV care sa schimbe modul in care oamenii consuma media pe marile ecrane. De asemenea, Microsoft este deja prezenta pe aceasta piata prin consolele Xbox 360, prin care se pot viziona deja filme.

Oferta de vis

In fapt, procesoarele Intel Atom sunt incastrate in produsele Boxee Box, insa prezenta pe piata este minora. Pentru a-si creste veniturile din cipurile integrate in astfel dispozitive, Intel trebuie sa creasca numarul de dispozitive vandute. Aceasta este explicatia pentru care doreste sa ofere un abonament virtual, care sa inchege intreaga experienta in jurul unui ax central.

Intel vrea ca prin intermediul serviciului sau utilizatorii sa poata viziona orice program transmis in ultima luna, ceea ce ar schimba radical experienta oamenilor cu aparatele DVR. Mai precis, astfel oricine poate revedea orice film sau show transmis in ultima luna pe canalele la care s-a abonat, datorita resurselor oferite de “Cloud DVR”. In plus, Intel va oferi oamenilor posibilitatea de a se abona doar la canalele pe care le doresc, fara ca acestea sa mai vina la pachet cu altele. De asemenea, consumatorii pot opta pentru a se abona doar la serialele preferate. Aparatul va putea accesa magazinul online al Intel pentru aplicatii, jocuri si oferte video.

Prin furcile caudine

Problema este ca gigantii media nu doresc un astfel de model pentru a nu-si periclita relatiile si contractele cu furnizorii de cablu. Iar acum Intel vrea sa ofere serviciul de la un oras la altul, pentru ca conglomeratele media sa fie mai deschise la prospectarea terenului. Anterior, Intel dorea lansarea serviciului pe intreg teritoriul SUA. Wall Street Journal a scris despre intentia Intel de a crea un serviciu pay-TV inca din luna martie, iar in iunie Reuters scria ca mediaboxul Intel ar putea folosi recunoasterea faciala pentru a livra insertii personalizate de reclame, pentru a tinti mai bine publicul acestora si pentru a masura mai bine performanta. Acestea sunt atacuri directe la adresa Google, care vizeaza acelasi lucru daca ar reusi trecerea de pe calculator pe televizor. In luna octombrie Intel a licentiat o tehnologie Comcast pentru a ajuta la dezvoltarea serviciilor sale TV.

Pe de alta parte, Intel are acelasi gen de probleme cu furnizorii de continut pe care le are si Apple pentru viitorul sau televizor. Dezvaluirea noului dispozitiv se va face la CES, mai noteaza TechCrunch. Serviciul va fi disponibil in faza beta din luna martie, potrivit Forbes.

Ramane de vazut cum vor evolua parteneriatele media si daca dinozaurii vor supravietui acestui cataclism…

Sursa: Business Insider
Sursa foto: Mediapost.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Intel este o surpriza in peisaj, Sony chiar are o sansa pe acest segment deoarece prezenta sa este masiva in sufrageriile […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.