Analist: Apple pregateste lansarea unui televizor inteligent

Scris de

Credinciosii religiei Apple au acum un nou motiv pentru a intra in fibrilatie, pe langa iPad 2 si iPhone 5: un televizor inteligent de 50 de inci conectat la internet produs de companie, potrivit analistului Gene Munster de la Piper Jaffrey.

Munster crede ca investitia misterioasa anuntata la prezentarea rezultatelor financiare de Tim Cook in valoare de 3,9 miliarde de dolari este pentru procurarea de display-uri, scrie VentureBeat, care citeaza Apple Insider.
Conform lui Munster, Apple va lansa un televizor HDTV conectat la net pana la finele lui 2012, pe modelul dispozitivelor Google TV. Apple este acum intr-o mare foame de ecrane de inalta calitate. Pe langa cele de tip “Retina” pentru iPhone 4, e luata in considerare lansarea unui iPad 2 cu o rezolutie semnificativ imbunatatita. Si daca ne aducem aminte ca de cativa ani producatorii de telefoane mobile se confrunta cu o criza a ecranelor OLED, atunci avem tot peisajul in fata.

“Hobby-ul” Apple TV

Chiar daca e doar un “hobby”, compania a lansat recent o noua generatie de receptoare media Apple TV, care la 99 de dolari, s-au vandut ca painea calda: un milion de exemplare in trei luni din septembrie pana in decembrie 2010. Si chiar daca aceasta beneficiaza de suport Netflix, care permite vizionarea de filme si show-uri pe baza unei subscriptii, platforma nu are foarte multa tragere din partea dezvoltatorilor.

In plus, Apple TV este o viziune fragmentata a producatorului de electronice. Daca la playerele muzicale iPod Apple realizeaza si sistemul de operare iOS si produsul in sine si trece si muzica prin iTunes, in cazul Apple TV exista doar un fragment din tot lantul.
Pentru Apple ar fi mult mai in stilul sau clasic sa produca si televizorul inteligent, si sistemul de operare de pe el si sa livreze si continut prin iTunes. Iar cu cei 59 de miliarde de dolari ar putea cumpara foarte usor Netflix.

Munster estimeaza ca 220 milioane de televizoare cu ecran plat vor fi vandute in 2012 iar 48% dintre acestea – sau 106 milioane – vor fi conectate la internet. El vede Apple vanzand 1,4 milioane care vor aduce 2,5 miliarde de dolari in venituri sau 2% din total. Ceea ce indica si un pret de 1.785 dolari bucata…

Sursa: Apple Insider
Sursa foto: www.cnet.com.au

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] in sufragerie prin Apple TV iar zvonurile dau ca aproape sigura lansarea in acest an sau in 2014 a unui HDTV care sa schimbe modul in care oamenii consuma media pe marile ecrane. De asemenea, Microsoft este deja prezenta pe aceasta piata prin consolele Xbox 360, prin care se […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.