Un cartel mexican vinde copii piratate Microsoft pentru droguri si arme

Scris de

Daca pana acum vanzarile ilicite de softuri fara licenta umpleau doar buzunarele hackerilor, iata ca o noua specie intre in joc: traficantii de droguri.

Potrivit lui avocatilor Microsoft, celebrul cartel al drogurilor La Familia Michoacana vinde produse contrafacute ale Microsoft pentru a-si finanta rapirile, traficul de droguri si arme, ca si alte activitati criminale.
David Finn, un consilier al gigantului in privinta pirateriei a scris pe un blog al companiei ca bandele de criminali si cartelurile de droguri aduna profituri “astronomice” vanzand soft ilegal pe scara larga. Finn a citat un studiu al Procurorului General al Mexicului care spune la La Familia castiga mai mult de 2,2 milioane de dolari pe zi, ceea ce inseamna 800 de milioane de dolari pe an, din vanzarea de bunuri contrafacute.

Produsele piratate sunt stampilate cu logo-ul “FMM” al cartelului.

Camera Internationala de Comert estimeaza ca “piata” bunurilor copiate va ajunge in economiile G-20 la 1,77 trilioane de dolari in 2015 de la 650 milioane de dolari in 2008.

Sursa: BoyGeniusReport
Sursa foto: BoyGeniusReport

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.