Consolele de jocuri devin adevarate centre multimedia de streaming

Scris de

Din ce in ce mai multi oameni vad filme cu ajutorul consolelor video, prin streaming online sau vizionarea de DVD-uri ori Blu-Ray, potrivit unui raport realizat de Nielsen.

Consola Sony PlayStation 3 este folosita cel mai putin pentru jocuri, doar 54% din posesori petrecand timpul cu jocuri video, in vreme ce 20% au vazut filmulete prin streaming sau descarcand video, iar 22% s-au uitat la DVD-uri sau Blu-Ray.
Pentru Xbox 360 de la Microsoft, 67% din timp se duce pe gaming, cel mai mult din toate; 19% din timp e folosit pentru filme online sau videoclipuri descarcate iar 9% pentru DVD-uri.
In plus, in raportul Nielsen de anul trecut, 11% din folosirea PS3 si Xbox 360 era pentru navigarea pe internet, ascultarea de muzica, privitul de poze etc, in vreme ce acum procentul a scazut la doar 4-5%. Ce a determinat scaderea? Ati ghicit: vazutul de filme.
De asemenea, un utilizator de Nintendo Wii petrece acum o treime din timpul in care foloseste dispozitivul uitandu-se la filmulete video online. Numai 63% din utilizarea Wii este destinata jucatului, in scadere fata de 69% de anul trecut.
Este de asteptat ca trendul sa continue si in 2012.

PlayStation, salvarea Sony

Alte cateva lucruri mai reies de aici. In primul rand, PlayStation este “salvarea” Sony, deoarece compania japoneza are un studio de filme (Sony Pictures), o casa de discuri (Sony Music) si produce si jocuri si ofera carti. O integrare cat mai mare a ofertelor, asa cum doreste compania, prin preluarea totala a Sony Ericsson, va duce numai la rezultate pozitive. Totul, de la smartphone-uri, tablete pana la televizoarele sale inteligente, laptopuri si console trebuie sa ofere acces la filmele si muzica sa.
Totul este sa nu se intample din nou vreun pocinog de genul celui cu PlayStation Network.

Microsoft si-a diversificat recent oferta video insa ramane, in esenta, tot un dispozitiv pentru jocuri. Aici incadram si lansarea Kinect, care concentreaza uzul consolei pe divertisment. Nintendo, in schimb, ramane de caruta. Sa vedem daca Wii U va atrage si prin acest mod.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: winnipegsun.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.