Nintendo prezinta viitorul jocurilor: consola Wii U

Scris de

Japonezii de la Nintendo au dezvelit la E3 viitoarea generatie a consolei sale: Wii U. Dispozitivul va avea grafica mai buna decat dispozitivul actual, plus un controller genial, care a fermecat multimile.

Acesta are un ecran tactil special de 6,2 inci, pe care poti juca jocuri atunci cand nu ai la dispozivite televizorul. In fata prezinta o camera, are slot pentru card SD si ofera in plus perspective unice in jocuri. Procesorul folosit este realizat de IBM.
Directorul companiei, Satoru Iwata a spus ca actuala consola “nu a raspuns nevoilor tuturor gamerilor”, iar noua generatie va realiza asta prin oferirea pe consola a suportului HD.

Presedintele Nintendo, Reggie Fils-Aime, justifica numele prin faptul ca gamingul este personal.
Compania a prezentat un filmulet promotional, din care reiese ca noul “joystick” aduce o imersiune puternica in jocuri.

Controllerele-minune nu se vor vinde separat de consola, iar portabilele 3DS vor putea fi folosite pentru a comanda jocurile, scrie Gamasutra. Oficialii companiei spun ca pretul va fi mai mare de 250 de dolari iar gadgetul va fi disponibil pe piata din 2012, potrivit Bloomberg. Noua consola va putea rula jocurile realizate anterior petnru Wii.

Anterior, consola Wii U era cunoscuta sub numele de cod “Project Cafe”.
Nintendo are parte de o competitie puternica din partea Sony, prin Play Station 3 si telefonul Sony Ericsson Xperia Play, Microsoft – prin Xbox 360 si Kinect, dar si Apple – care a transformat iPhone intr-un gadget de jocuri, si a Facebook – care a acaparat atentia prin jocurile sociale.

Actiunile Nintendo au scazut 5,7% dupa lansare, plus alti 5,2% azi din cauza asteptarilor prea mari din partea investitorilor. Ce-i cu atata negativism?

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Compania e puternic lovita de dezvoltarea iPhone ca un dispozitiv de gaming, asa ca vanzarile consolelor sale mobile au fost slabe. Lansarea consolei 3DS, cu ecran ce ofera imagini tridimensionale, a fost primita cu raceala de utilizatori insa pe urma japonezii au inceput sa dezvolte si alte aspecte precum un magazin online de jocuri. Nintendo are de furca si cu jocurile sociale dezvoltate in special de Zynga pe Facebook, despre care a spus recent ca sunt “repetitive”. In domeniul consolelor clasice, Wii e o oferta inferioara fata de Xbox 360 de la Microsoft – care a venit cu gaselnita Kinect – si Sony PlayStation 3, ce vine cu jocuri mult mai “violente” si intregul ecosistem de muzica si filme. La anul va lansa noua generatie, consola Wii U. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.