Citigroup este noua tinta a hackerilor

Scris de

Citigroup a fost tinta unui atac informatic al unui grup de hackeri care au spart reteaua de calculatoare a bancii americane. Hackerii au accesat datele cardurilor de credit a 200.000 de clienti nord-americani ai Citibank.

Citigroup a descoperit in urma unei monitorizari de rutina efectuate in luna mai ca aproximativ 1% din informatiile conturilor clientilor au fost vizualizate. Hackerii au accesat numele clientilor, numarul conturilor si adresele de email.

Reprezentantii bancii sustin ca nu au fost vizualizate datele ce contin codurile numerice personale, datele de nastere, datele de expirare a cardurilor de credit si nici codurile de securitate ale acestora.

Sean Kevelighan, purtatorul de cuvant al Citibank, a declarat ca toti clientii afectati de atacul hackerilor sunt contactati de reprezentantii bancii.  ”Contactam toti clientii ale caror conturi au fost afectate. Citibank a implement strategii si proceduri complexe pentru a evita repetarea unui eveniment de acest fel. Pentru securitatea clientilor, nu vom mai da alte amanunte, a declarat Kevelighan intr-un email.

Atacul online asupra Citigroup a venit la doar cateva saptamani de la atacurile asupra mai multor site-uri detinute de Sony Corp. Unul dintre aceste atacuri a afectat mai mult de 100 de milioane de conturi online si a dus la inchiderea temporara a siteului.

Conform Raportului Anual al Citibank din 2010, banca are mai mult de 21 de milioane de clienti nord americani ce poseda carti de credit.

Autor: Andrada Florea

Sursa: Financial Times
Sursa foto: Stjohnsdemocrats

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.