Acer inventeaza tableta de 100 de dolari. Asus intra in hora

Scris de

Sa inceapa razboiul tabletelor de 100 de dolari: desi in trecut au mai existat initiative, precum cele ale OLPC sau a guvernului indian, nimeni nu a incercat pana acum sa treaca linia Rubiconului.

In vara, dupa succesul nebun avut de Nexus 7, pe internet au aparut zvonuri ca Google lucreaza cu Asus la realizarea unui dispozitiv Nexus de 99 de dolari. Ei bine, acestea au negat cu jumatate de gura colaborarea, insa asta nu inseamna ca Asus nu poate realiza de una singura produsul pentru a intina brandul de lux Nexus.
Ei bine, rivalii de la Acer au retinut ideea iar acum pe net s-au scurs informatii si fotografii cu propria viziune asupra produsului. Aceasta se va numi Iconia B1 si ar trebui sa aiba un procesor dual-core MediaTek, 512 MB de memorie RAM, 8 GB pentru stocare si slot microSD pentru expansiune. Sistemul vine cu Android 4.1.2 Jelly Bean, Bluetooth 4.0 si GPS. Ce nu are este conexiune 3G, insa functioneaza WiFi. Ecranul are 7 inci si rezolutie de 1024 x 600 pixeli. La design se observa o nazdravanie intr-unul din colturi, in genul tabletelor Nook.

Imediat dupa ce presa a raportat scurgerile de informatii de la Acer a aparut si varianta Asus. Numita Asus ME172V, aceasta este mai stilata si seama cu Nexus 7. Gadgetul va avea procesor VIA WM8950, cuplat cu 1 GB de memorie RAM si 16 GB pentru stocare. Displayul de 7 inci va avea tot rezolutie de 1024 x 600 iar in fata apare o camera de 1,3 megapixeli. Iar sistemul de operare va fi tot Jelly Bean. Pe de alta parte, pretul este asteptat sa fie undeva intre 129 si 149 euro.

E de asteptat ca cele doua gadgeturi sa fie prezentate in ianuarie la CES.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.