Dezastru la RIM: pierdere de 518 milioane $, 5.000 de concedieri, BB10 amanat pana la anul

Scris de

Ultimul trimestru a fost un dezastru din toate punctele de vedere pentru Research in Motion (RIM), producatorul dispozitivelor BlackBerry.

Compania a raportat o pierdere neta de 518 milioane de dolari la venituri de doar 2,8 miliarde de dolari, cu 33% in scadere. Vanzarile au scazut mult mai mult decat se astepta. Compania a anuntat ca va taia 5.000 de posturi din cei 16.000 de angajati pe care ii are acum, practic o treime din forta de munca. Numarul de telefoane livrate (nu vandute) a fost de 7,8 milioane de unitati, in vreme ce la tabletele BlackBerry Playbook a fost de 260.000. Asta fata de 11,1 milioane de telefoane BlackBerry si 500.000 de tablete PlayBook livrate trimestrul… trecut In total, baza de utilizatori BlackBerry a ajuns acum la 78 de milioane.

De asemenea, Thorsten Heins, a anuntat inca o intarziere in realizarea noului sistem de operare BlackBerry 10. Initial, acesta trebuia sa apara in primul trimestru din acest an, apoi a fost amanat pentru toamna. Acum, inca o intarziere. In urma anunturilor, actiunile RIM au plonjat cu 18%, ducand capitalizarea companiei la doar 4,1 miliarde de dolari.

Finalmente, Reuters scrie ca board-ul companiei este presat ori sa vanda reteaua sa de servicii destinate corporatiilor sau sa o deschida pentru a putea fi folosita si de alti competitori – precum adaptarea la iOS sau Android.

O alta varianta o constituie un parteneriat a la Nokia cu Microsoft. Steve Ballmer a facut aceasta propunere de trecere la Windows Phone 8 de mai multe ori in ultima vreme, insa oficialii companiei canadiene au respins ideea din cauza ca ar depinde de un tert si ar spune adio independentei.

Desigur, intotdeauna exista si varianta ca Microsoft sau Google sa cumpere cu totul compania pentru patente si pentru serviciile oferite.

Update: In urma datelor, analistii au redus tinta de pret pentru actiunile RIM chiar si cate 50%. Nomura spune ca firma va da faliment pana in 2020, in vreme ce Citigroup apreciaza ca in doi ani va ramane fara bani.

Pe toti zeii, rezultatele RIM sunt atat de nasoale incat Canada ar trebui sa declare 28 iunie zi de doliu national!…

Sursa: Engadget
Sursa foto: ilantime.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] de o subsidiara a sa si despre care se lauda ca e cel mai rapid din lume. Chinezii au profitat de dezastrul de la Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry, si de “infarctul” facut de HTC in a doua […]

  2. […] fine, si piata smartphone-urilor este mult in urma. Samsung, Nokia, RIM si HTC au adunat in total 12,8 miliarde de dolari. Si chiar daca Samsung incepe sa scoata tot mai […]

  3. […] in capul canadienilor de la Research in Motion (RIM), producatorul dispozitivelor BlackBerry. Dupa pierderi financiare si concedieri imense, studii jenante, declaratii belicoase sau batjocura indurata, tocmai incepuse o mica primavara […]

  4. […] Or, intrand pe productia de software si furnizarea de servicii, Samsung isi va taia singura craca de sub picioare si va pati exact ce a patit Apple in fiasco-ul cu hartile, doar ca la magnitudine mult mai mare. Nu trebuie uitat cat au patimit o serie producatori care isi realizau propriul software din cauza greutatilor intalnite: Nokia a renuntat la Symbian, Palm a crapat, HP s-a fript cu webOS iar Research in Motion este un dezastru ambulant. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.