Surprinzator: Nokia e pe cale de a fi depasita de Huawei la smartphone-uri

Scris de

Nokia a livrat 10,2 milioane de smartphone-uri pe trimestrul al doilea si este pe cale sa piarda pozitia a treia la nivel mondial in fata chinezilor de la Huawei, scrie DigiTimes, care citeaza surse din industrie.

Chiar daca a vandut 4 milioane de telefoane Lumia cu Windows Phone, compania finlandeza se va chinui sa atinga acelasi nivel deoarece Microsoft a anuntat oficial ca acestea nu vor putea primi noul Windows Phone 8.

Huawei se bazeaza pe Android pentru telefoanele sale, compania anuntand in acest an o serie de modele foarte interesante, precum Ascend P1 S – cel mai subtire smartphone din lume si Ascend D Quad – care foloseste procesoare ARM cu patru nuclee produse de o subsidiara a sa si despre care se lauda ca e cel mai rapid din lume.
Chinezii au profitat de dezastrul de la Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry, si de “infarctul” facut de HTC in a doua jumatate a anului trecut, cand nu a lansat modele prietenoase si a pierdut contactul cu plutonul din cauza vanzarilor slabe. La inceputul acestui an Huawei si-a pus ca tinta livrarea a 60 de milioane de smartphone-uri.

DigiTimes scrie ca din cauza slabiciunii Nokia, producatorii telefoanelor sale – Compal si Foxconn – isi vor vedea afectate performantele financiare in cel de-al treilea trimestru, ca si furnizorii Silitech Technology, Ichia Technologies si Merry Electronics.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Bug.hr

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Dintre cele doua, Huawei isi produce deja propriile procesoare astfel ca pentru a contesta dominatia Samsung, trebuie sa inventeze o tehnologie proprie pentru ecrane pentru a se integra vertical. Recent, Huawei a lansat primul phablet cu ecran de 6,1 inci iar anul trecut avea la moment dat cel mai subtire telefon din lume. Grupul a anuntat  ca terminat 2012 cu un profit de 2,48 miliarde de dolari si venituri de 35,4 miliarde de dolari. Stirea e cu atat mai socanta cu cat Huawei nici macar nu se afla anterior in primele 5, insa a intrat direct pe podium. Cu toate acestea, performantele sale erau asteptate de unii internauti. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.