Profitul Google a crescut cu 11%, Motorola ramane o enigma

Scris de

Google a raportat un profit net de 2,79 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, in crestere cu 11% fata de anul trecut. Veniturile au urcat si ele, compania avand acum vanzari totale de 12,2 miliarde de dolari.

Vanzarile de reclame au urcat cu 21%, pana la 10,96 miliarde de dolari, din care 7,54 miliarde de dolari provenite de pe site-urile proprii. Partea buna e ca au crescut cu 42% clicurile de pe reclamele inserate in motorul de cautare, insa costul pe clic a scazut in continuare abrupt, cu 16%.

In acelasi timp, Motorola Mobility a inregistrat venituri de 1,25 miliarde de dolari si pierderi operationale de 233 milioane de dolari. Dar daca ar fi ramas independenta, pierderea ar fi fost mult mai mica, de doar 38 de milioane de dolari.
Google are acum 54.604, in urcare cu 65% fata de trimestrul anterior. Din acestia 20.0000 sunt mosteniti de la Motorola, compania pe care tocmai a inghitit-o. Numarul angajatilor non-Moto a urcat si el cu 4% iar compania a platit 774 milioane de dolari pentru suportul masivelor sale centre de date.

Intrebat despre viitorul Motorola, directorul financiar Patrick Pichette a spus ca Google inca evalueaza fiecare divizie a acesteia. Investitorii s-au bulucit sa-l intrebe de planurile pe partea hardware, in conditiile in care concurenta cu Apple si Samsung e taioasa si marjele foarte mici. Google si-a lansat recent prima tableta, Nexus 7 – care are deja un succes atat de mare incat nu se mai gaseste la retaileri. In plus, a prezentat Nexus Q – un gadget pentru streaming si o serie de boxe, toate acestea in afara brandului Motorola. De doi ani, Google are si propria serie de telefoane, Galaxy Nexus fiind ultimul dintre acestea.

Mtorola are, de asemenea, o unitate ce produce decodoare media pentru operatorii de cablu.

Directorul executiv Larry Page e inca fara voce si n-a participat la conferinta. Actiunile Google, insa, au urcat cu 3% vineri ca urmare a faptului ca societatea sfideaza incetinirea economica.

Sursa: Reuters
Sursa foto: thet3chboys.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.