Profitul Microsoft scade puternic in asteptarea Windows 8

Scris de

Microsoft a raportat scaderea profitului net cu 22%, de la 5,74 miliarde de dolari pana la 4,47 miliarde, ca urmare a scaderii vanzarilor de computere care ruleaza sistemul sau de operare si a unei promotii pe care gigantul o deruleaza inainte de lansarea Windows 8.

Scaderea este mai mare decat se astepta, in vreme ce vanzarile au inregistrat si ele un minus de 8%, pana la 16,01 miliarde de dolari deoarece utilizatorii au preferat sa astepte lansarea noilor sisteme de operare in data de 26 octombrie. Analistii estimau venituri de 16,4 miliarde de dolari.
Vanzarile de calculatoare vor scadea in acest an pentru prima data in 11 ani, potrivit companiei de cercetare IHS iSuppli, din cauza turbulentelor economice si a canibalizarii pe care o face iPad in randul laptopurilor/netbook-urilor.

“Eu nu controlez mediul macro-economic, dar exista o oportunitate uriasa in explozia (vanzarilor) de dispozitive. Exista cerere pentru dispozitive captivante si un set conectat de experiente legate la cloud computing. Despre asta e vorba in Windows 8”, a declarat Peter Klein, directorul financiar al Microsoft.
O parte de 1,36 miliarde de dolari din veniturile diviziei Windows va reaparea in acest trimestru, ca urmare a promotiei respective.

Partea pozitiva o constituie cresterea din divizia de servere – unde cererea pentru servicii de cloud computing este mare. Aceasta a postat un profit operational de 1,75 miliarde de dolari, in crestere cu 12%. Divizia online, care include motorul de cautare Bing si portalul MSN, e in continuare pe pierdere, insa gaura s-a redus cu 29%, pana la 364 milioane de dolari. Si asta din cauza ca si-a crescut cota pe piata reclamei din motoarele de cautare si a redus costurile.

Anterior, Intel si Google au raportat scaderea profitului, ca urmare ca cresterii popularitatii dispozitivelor mobile, in vreme ce IBM a anuntat scaderea veniturilor ca urmare a climatului economic din intreaga lume, corporatiile incetand achizitiile.

Sursa: Reuters
Sursa foto: pinoytechnologies.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. sa vedem ce se intampal dupa lansare

  2. […] sale slabe, alaturi de cele prezentate de Microsoft si de cele sub asteptari ale Intel arata ca lumea PC-urilor incepe sa se destrame rapid. Cele trei […]

  3. […] la un loc cele mai de seama companii de pe internet: Google, eBay, Facebook, Yahoo! si Amazon, plus Microsoft, care este cea mai mare companie software din lume. Acestea au adunat un total de 34,4 miliarde de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.