Popularitatea tabletelor afecteaza pana si Google

Scris de

Popularitatea tot mai mare a tabletelor si smartphone-urilor incepe sa afecteze pana si Google: oamenii folosesc tot mai mult dispozitivele mobile iar publicitarii platesc mult mai putin pe reclame fata de cele afisate pe desktop sau laptop.

Dupa IBM si Intel, iata ca a venit si randul Google sa raporteze rezultate financiare dezamagitoare. Google a replicat ieri dezastrul de la listarea Facebook, caci firma RR Donnelley & Sons Co, care ii trimitea raportarile bursiere, a trimis documentele inainte de terminarea sedintei de tranzactionare si fara a fi complete. Dupa o serie de peripetii in care tranzactionarea titlurilor Google s-a suspendat iar oficialii motorului de cautare au verificat rezultatele, totul a inceput sa revina la normal. Aproape…

Caci actiunile s-au prabusit cu 9% din cauza ca rezultatele au aratat scaderea profitului net cu 20%, pana la 2,18 miliarde de dolari. Veniturile au crescut ametitor, insa, pana la 14,10 miliarde de dolari, in urcare cu 45% fata de acelasi trimestru din 2011. Insa s-au situat sub estimarile de 14,7 miliarde ale analistilor.
Din aceasta suma 2,58 miliarde de dolari au fost furnizate de catre Motorola, care a furnizat si o pierdere operationala de 527 milioane de dolari. Insa nu aceasta este cea mai mare problema, ci scaderea cu 15% a costului pe fiecare clic fata de anul trecut si cu 3% fata de trimestrul anterior. Acest indicator masoara banii pe care publicitarii ii dau Google pentru afisarea de reclame.

“Preturile clicurilor au scazut pentru cel de-al patrulea trimestru consecutiv dupa ce au urcat pentru opt trimestre consecutive inainte. Asta e negativ. Este problema dispozitivelor mobile, a afirmat Colin Gillis, analist la BCG, citat de Reuters. Este aceeasi problema cu care se confrunta si Facebook.
Analistul Sameet Sinha de la B. Riley considera ca decelerarea arata ca oamenii cauta mai mult in interiorul aplicatiilor mobile, precum cele dezvoltate de Amazon – unde gasesc si produsele – in loc sa caute pe Google. Situatie cu atat mai ciudata cu cat sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, domina sectorul smartphone-urilor. Potrivit lui Larry Page, seful Google, in lume exista jumatate de miliard de dispozitive Android iar zilnic sunt activate 1,3 milioane. Concomitent, Nexus 7 este una dintre cele mai apreciate tablete existente pe piata.

Sursa: T3
Sursa foto: T3

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] profitul Apple este mai mare si decat au scos la un loc cele mai de seama companii de pe internet: Google, eBay, Facebook, Yahoo! si Amazon, plus Microsoft, care este cea mai mare companie software din […]

  2. […] Android incat ameninta chiar Google. Problema e ca Samsung face un profit chiar mai mare decat Google iar aceasta a venit in special din folosirea muncii gratuite facute de aceasta din urma in Android. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.