Samsung si Apple au raportat profituri-record. Amazon e pe minus

Scris de

Samsung si Apple au anuntat profituri-record pentru ultimele trei luni, insa daca in cazul coreenilor acesta este un maxim absolut si peste estimari, in dreptul Apple rezultatul este sub asteptarile Wall Street.

Dar sa detaliem: Samsung Electronics a realizat un profit de 7,4 miliarde de dolari, in crestere cu 91% fata de anul trecut, in vreme ce veniturile au ajuns la 47,5 miliarde de dolari, in urcare cu 26%.
Divizia de comunicatii mobile, care produce smartphone-urile, a acontat jumatate din venituri, respectiv 23,9 miliarde de dolari. Mai departe, divizia care produce ecrane LCD a scos un profit de un miliard de dolari si venituri de 7,7 miliarde. Vanzarile acesteia din urma au urcat cu 19%.

Vanzarile iPad au dezamagit

In dreptul Apple constatam un profit de 8,2 miliarde de dolari la venituri de 36 miliarde de dolari. Este un record comparativ cu partea similara a anului trecut, cand a generat vanzari de 28,27 miliarde de dolari si un profit net de 6,62 miliarde. Cresterea a fost condusa de cresterea cu 58% a vanzarilor de iPhone, care au ajuns acum la 26,9 milioane de bucati, fata de 17 milioane anul trecut. De asemenea, in cazul iPad vanzarile au urcat cu 26%, de la 11 milioane la 14 milioane.
Mai departe, vanzarile de Mac-uri au stagnat la putin peste 4,9 milioane de unitati, in timp ce linia iPod si-a continuat declinul. Vanzarile acesteia au scazut cu 19%, pana la 5,3 milioane de bucati.
Compania a mai anuntat ca s-au dat 5,3 milioane de unitati de Apple TV in acest an fiscal, insa decodorul media este tot un “hobby” chiar daca vanzarile aproape ca s-au dublat fata de anul fiscal 2011.
Pe de alta parte, rezultatele nu au impresionat Wall Street, actiunile scazand cu 4% in urma vanzarilor “dezamagitoare” ale tabletei iPad.

Android incepe sa acapareze tabletele

Potrivit unui raport de azi al Strategy Analitics, cota de piata a iPad a scazut de la 68,3% in primavara la 56,7%, in vreme ce Android a urcat de la 29,2% la 41,3%. Nu ar fi un soc mare daca s-ar constata ca Nexus 7 de la Google si Kindle Fire HD de la Amazon au jucat un rol important in acapararea cotei de piata. Pe de alta parte, analistii Strategy Analitics mai citeaza inca o cauza: asteptarea noului iPad Mini.

Kindle Fire HD, cel mai bine vandut produs din istoria Amazon

Ca tot veni vorba de Amazon, cel mai mare retailer online a anuntat venituri de 13,81 miliarde de dolari, insa cand s-a tras linie s-a constatat o pierdere neta de 274 milioane de dolari, fata de un plus de 63 de milioane de dolari din aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea vine dupa investitiile pe termen lung efectuate in Amazon Web Services si Kiva Systems.
Desi tot o pierdere, aceasta este sub ghidajul anuntat anterior de Amazon. Pe de alta parte, gigantul estimeaza pentru acest trimestru venituri intre 20,2 si 22,75 de miliarde de dolari, pe masura ce oamenii cumpara online cadouri pentru sezonul Sarbatorilor. Compania mentiona recent ca tableta Kindle Fire HD este cel mai bine vandut produs din istoria Amazon.

Sursa: The Verge
Sursa foto: planet-technology.org

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (5)

 

  1. […] toata lumea crede ca doar Apple si Samsung fac profituri imense din vanzarea de telefoane si tablete, o seama de alti castigatori se ascund sub ochii […]

  2. […] a ajuns pe podium in topul producatorilor de smartphone-uri, insa la mare distanta de liderii Samsung si Apple, potrivit unui studiu […]

  3. […] fine, si piata smartphone-urilor este mult in urma. Samsung, Nokia, RIM si HTC au adunat in total 12,8 miliarde de dolari. Si chiar daca Samsung incepe sa […]

  4. […] o cota prea mare din vanzarile Android incat ameninta chiar Google. Problema e ca Samsung face un profit chiar mai mare decat Google iar aceasta a venit in special din folosirea muncii gratuite facute de […]

  5. […] este singura companie care chiar produce profituri colosale. In decembrie, coreenii au anuntat un profit-record de 7,4 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, cu 91% in crestere fata de anul trecut. In fapt, datorita muncii gratuite facute de Google, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.