Amazon si-a cumparat firma de robotica

Scris de

Jeff Bezzos si-a facut siesi un cadou: o firma de robotica. Amazon.com, cel mai mare retailer online al planetei, a cumparat Kiva Systems pentru 775 milioane de dolari bani gheata.

Acuma, inainte de a o lua razna cu imaginatia, trebuie sa stiti ca firma in cauza dezvolta roboti care lucreaza in cadrul depozitelor, adunand si mutand rasteluri si containere cu produse. Deja companii precum Gap Inc, Staples si Crate & Barrel folosesc tehnologia Kiva. Ba mai mult, aceasta a fost utilizata si de alte companii pe care Amazon le-a preluat in ultimii ani, precum Quidsi si Zappos.
Robotii vor ajuta Amazon sa livreze mai rapid comenzile cu mai putini angajati.
“Acesta este un mod de a imbunatati eficienta”, spune Scott Tilghman, analist la Caris & Company.
“Avand in vedere marimea operatiunilor Amazon, are sens sa detii astfel de capabilitati”, completeaza el.

Achizitia a fost deja aprobata de actionarii Kiva Systems si este asteptata sa se incheie in cel de-al doilea trimestru din 2012, a anuntat Amazon intr-un comunicat.

E-tailerul a cheltuit foarte mult pe depozite si centre in ultimii ani, pe masura ce comertul online a trecut printr-un boom iar afacerile companiei s-au dublat. Costurile cu depozitele au urcat la 9% in 2011 de la 8% in 2010, potrivit lui Aaron Kessler, analist la Raymond James.

Sursa: Reuters
Sursa foto: wallstcheatsheet.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] anului trecut. Pierderea vine dupa investitiile pe termen lung efectuate in Amazon Web Services si Kiva Systems. Desi tot o pierdere, aceasta este sub ghidajul anuntat anterior de Amazon. Pe de alta parte, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.