Apple: Surface este un produs compromis si derutant

Scris de

Desi nu a testat el insusi tableta Surface RT de la Microsoft, seful Apple, Tim Cook, spune despre aceasta ca este un “produs destul de compromis si derutant”.

“Presupun ca pot proiecta o masina care zboara si pluteste, dar nu cred ca va face acele lucruri foarte bine. Oamenii vor privi la iPad si ofertele concurente si cred ca vor concluziona ca iPad este alegerea mai buna”, a mai spus el.

Nu este pentru prima data cand cei doi giganti schimba cuvinte dure. In 2007, dupa lansarea iPhone, boss-ul Microsoft, Steve Ballmer exclama: “500 de dolari cu abonament! Am spus ca este cel mai scump telefon din lume si nu este atractiv pentru sectorul de afaceri pentru ca nu are tastatura care sa-l faca util la trimiterea de email-uri”. Acum Ballmer si Microsoft regreta amarnic pentru cat de mult s-au inselat.

iPhone a reinventat smartphone-ul, asa cum iPad a redefinit ce inseamna o tableta. Desi a avut un sistem de operare pentru tablete inca din anii 2000 si a avut avans in domeniul telefoanelor inteligente, Microsoft are acum cote de doar 3% pe acestea.

Microsoft a lansat tableta Surface pentru Windows RT, bazata pe procesoare ARM, intrand pe sectorul tabletelor, dupa ce ani de zile a evitat intrarea pe segmentul hardware, din cauza ca isi concureaza proprii parteneri. Varianta Surface cu Windows 8 Pro, cu cipuri Intel pe arhitectura x86 este asteptata peste cateva luni. Apple a lansat acum trei zile a patra generatie de iPad si modelul iPad mini, cu ecran de 7,9 inci.

Sursa: The Verge
Sursa foto: MarketPlayground.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] lui Sinofsky vine dupa ce seful Apple, Tim Cook, a comparat tableta Surface RT cu “o masina care zboara si pluteste, dar nu face niciunul din aceste lucruri […]

  2. […] si simplu Microsoft a facut o struto-gaina si acum se intreaba de ce nu poate sa zboare… Sursa: All Things Digital Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.