Microsoft: iPad Mini e jaf la drumul mare. Amazon: vanzarile de Kindle Fire HD s-au triplat

Scris de

Sa-nceapa distractia: Microsoft schimba lovituri sub centura cu Apple, dupa ce cea mai mare companie software din lume a intrat in lumea tabletelor prin lansarea Surface.

Steven Sinofsky, seful diviziei Windows, a declarat ca iPad Mini este “o tableta recreationala de 7 inci”, care este prea scumpa la 329 de dolari. El a mai spus ca noile laptopuri cu sistem de operare Windows 8 au un raport pret/performanta mult mai bun decat gadgetul Apple. Spre exemplu, el a spus ca exista laptopuri low-cost cu Windows 8 care se vand cu 279 de dolari, dar care sunt mai bogate in caracteristici, scrie Boy Genius Report, care citeaza All Things Digital.

Atacul lui Sinofsky vine dupa ce seful Apple, Tim Cook, a comparat tableta Surface RT cu “o masina care zboara si pluteste, dar nu face niciunul din aceste lucruri bine”.

Concomitent, Amazon a facut si ea de ras Apple: un purtator de cuvant al retailerului online a declarat ca miercuri, in ziua lansarii iPad Mini, Amazon a avut cele mai mari vanzari din istorie pentru Kindle Fire HD. Ba mai mult, acestea au fost de trei ori mai mari decat cele din saptamana anterioara, potrivit All Things Digital. Morala e una singura: dupa ce au consumatorii au vazut ce are Apple de oferit, multi au decis sa cumpere tableta Amazon, mai ieftina. Pe de alta parte, si stocurile de iPad Mini s-au terminat. Cum nu stim nicio cifra exacta, e imposibil sa comparam cat de bine se vinde fiecare dispozitiv.

Update: Amazon se ia direct de Apple. Chiar pe pagina sa de start, Amazon prezinta unde Kindle Fire HD este mai bun decat iPad Mini, de la ecranul cu rezolutie mai buna si culori mai intense, pana la ¬†boxele stereo, performantele WiFi imbunatatite si pretul mult mai mic. Nu sufla o vorba despre sutele de mii de aplicatii pentru tablete existente in curtea Apple…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Cult of Mac

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.