LG lucreaza la un SmartTV bazat pe WebOS

Scris de

WebOS a inviat! Desi nu este nici producatorul asteptat si nici nu e vorba de un smartphone sau vreo tableta.

Sud-coreenii de la LG lucreaza la un televizor inteligent cu WebOS. Compania s-a aliat cu Gram, organizatia care grupeaza ramasitele Palm, pentru a crea un televizor HDTV ce sa ruleze acest sistem de operare, potrivit CNET, care citeaza WebOS Nation.
Dupa esecul cu tableta TouchPad, Hewlet-Packard a oprit productia hardware iar ulterior Meg Whitman a anuntat ca face WebOS open source. LG foloseste Enyo si lucreaza cu dezvoltatori precum Netflix pentru a aduce aplicatiile sale pe noul televizor.

De ce nu Google TV? Se pare ca LG nu vrea ca Google sa exercite acelasi gen de control pe care il are acum cu Android. Pe WebOS, ar avea libertate totala. De asemenea, desi a fost lansat in 2010, Google TV nu a prins la public.

Pe de alta parte, o mare problema ar fi timpii foarte mari de boot-are, traditionali pentru WebOS. LG vrea acum sa lase pornit tot timpul calculatorul care sustine sistemul si sa inchida doar ecranul atunci cand utilizatorii apasa butonul de inchidere.
Ca si restul de producatori de televizoare, LG simte presiunea de a livra produse cu servicii integrate. Luna trecuta, un studiu al NPD arata ca SmartTV-urile, care ofera aplicatii si conexiune la internet, au inregistrat o crestere de 15%.

Fructul colaborarii dintre LG si HP ar aparea la Consumer Electronics Show in ianuarie 2013.
Partea buna este ca eforturile LG vor duce la cresterea numarului de aplicatii si imbunatatirea ecosistemului WebOS. Iar ca posesor al unui Pre 3 nu pot decat sa ma bucur.

Sursa: CNET
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sfarsitul anului trecut au aparut zvonuri ca grupul corean va prezenta la CES 2013 un televizor cu sistem de operare webOS, insa nimic nu s-a concretizat. Totusi, macar o parte din zvonuri a fost […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.