Samsung opreste vanzarile de ecrane LCD catre Apple

Scris de

Soc si groaza: Samsung planuieste stoparea furnizarii de ecrane LCD catre Apple de anul viitor citand politica de preturi a companiei americane, ultimul semn ca batalia juridica dintre cei doi giganti incepe sa afecteze relatiile comerciale in privinta componentelor.

Potrivit Korea Times, citeaza un oficial anonim al Samsung, grupul sud-corean “nu este capabil sa furnizeze ecrane plate catre Apple cu discounturi imense”. Oficialul a mai spus ca deja Samsung a taiat deja o parte din livrari si ca va opri total furnizarea de display-uri in 2013. Potrivit informatiilor, Amazon va acoperi o parte din golul ramas. Retailerul online a lansat recent a doua generatie de tablete Kindle Fire si a anuntat ca sunt cele mai vandute din istoria companiei.

Apple si Samsung se judeca in zeci de procese din intreaga lume in privinta proprietatii intelectuale folosite pe tablete smartphone-uri. In acelasi timp, insa, Apple este cel mai mare client al Samsung pentru componente. Coreenii produc procesoarele de pe iPhone si iPad si livreaza si ecrane, baterii, memorii RAM si NAND – pentru stocare. Recent, insa, Apple a inceput sa reduca din comenzile catre Samsung: LG Display si Sharp sunt furnizori pentru ecrane, pentru baterii au fost preferati japonezii de la Panasonic/Sanyo in vreme ce pentru memorii RAM au fost preferati japonezii Elpida si Toshiba si rivalii sud-coreeni de la SK Hynix. Recent au aparut informatii ca Apple doreste si mutarea productiei de procesoare de la Samsung la TSMC.

Pe de alta parte, cum Apple a inceput deja sa isi reduca dependenta de Samsung, aceasta ar putea fi doar o lovitura de imagine pentru coreeni, in asteptarea eliminarii totale a componentelor Samsung din gadgeturile Apple. Iar aceasta din urma nu are o experienta prea placuta cu astfel de mutari: lansarea Apple Maps pe baza hartilor TomTom a fost un fiasco total fata de versiunea ce folosea tehnologia Google. De asemenea, colosul din Cupertino are probleme in procurarea de componente in cantitatile necesare.

Update: Samsung Display neaga oficial ca ar opri vanzarile de ecrane catre Apple. Samsung furnizeaza display-urile Retina pe noul iPad, insa pe iPad Mini acestea sunt furnizate de catre LD si AU Optronics.

Sursa: The Verge
Sursa foto: cumaini.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] a acontat jumatate din venituri, respectiv 23,9 miliarde de dolari. Mai departe, divizia care produce ecrane LCD a scos un profit de un miliard de dolari si venituri de 7,7 miliarde. Vanzarile acesteia din urma […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.