Fermierilor romani le miroase gura a usturoi chinezesc

Scris de

Dupa imbecilitatea numita taxa pe fast-food, “mintile luminate” din conducerea tarii au mai venit cu o aberatie sinistra: dotarea micilor fermieri cu case de marcat. Sa spunem ca aceasta masura ar fi buna contra evaziunii fiscale doar daca ar fi create acele aprozare si spatii de depozitare dupa care plange micul fermier. Sunt de acord ca acestia nu au atata vointa sa se asocieze pentru a face afacerea mai profitabila, dar in momentul in care mananc si apoi imi miroase gura a usturoi chinezesc sau ceapa turceasca, parca ma cam loveste patriotismul.

Merg in piata si in loc sa cumpar o rosie din curtea taranului din satul Peretu, mi-o vinde un rrom care tocmai a descarcat-o dintr-un tir sosit din Polonia, acelasi tir care a adus si cartofi mai ieftin. Avem livezi pline de piersici si nectarine si preferam sa cumparam din hipermarket acele fructe cu gust de mingi de tenis aduse din Italia sau din Israel. Stie cineva ce fel de sol are Israelul? Cum de la ei se poate si la noi nu? Avem pe tarabe mere din Argentina sau Franta si prune de prin Belgia. Cati din voi ati remarcat ca pe marginea drumurilor nationale este plin de pruni (si plopi in unele cazuri), asa ca fapt divers? Pana si puii de gaina sau mielul am inceput sa-l aducem de la bulgari. Din ce motiv se importa respectivele animale, ale noastre n-au copanul sau ciolanul destul de mare, au ceafa prea mica sau de ce? Apropo, cati din Romania stiu oare ca avem si noi ferme de kiwi la Ostrov, sau de maslini la Timisoara?
Mi se pare ca, in timp ce majoritatea taranilor nu pot trece de nivelul de subzistenta, cei care au posibilitatea sa faca un business romanesc, sufera de o lene crunta. Presimt ca in urmatorii doi ani, o sa ajungem sa murim de fite. Ne vom lauda ca in cazul sesiunilor de shopping la Milano sau Paris. Mor de foame, dar am mancat stevie si loboda cultivata in Antarctica!

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Buy Local Food

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Marcela says:

    Haha, bravo. Bine spus. Ultimile fraze sunt de efect .Ai foooarte mare dreptate . Avem o tara si ne batem joc de ea.

  2. Paul Barbu says:

    In sfarsit cineva care este de acord cu mine. Mersi Marcela!. iti multumesc ca existi!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.