“Green Lantern” este crud

Scris de

Posterul filmului Green Lantern„Green Lantern” este un blockbuster cu super eroi care se ineaca la mal. Cum e in parcul de distractii: trebuie sa fii atat de inalt ca sa poti sa te dai. Din pacate, „Green Lantern” nu este destul de inalt sa se joace cu „Iron Man” sau chiar cu „Thor”.

Desi il are pe Ryan Reynolds in rolul principal si pe Martin Campbell („Casino Royale”) pe postul de regizor, filmul este sub standard.
Universul este protejat de o armata de super eroi, asa numita Green Lantern, mai exact 3.600 de indivizi. Un mare baubau, Parallax, se trezeste din morti si baga frica in lume. Convenabil pentru ca acest Parallax foloseste puterea galbena a fricii. In fine, liderul Green Lantern este ucis, iar inelul care-i dadea puterea este transferat unui pilot curajos, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

Cam asta e. Cum va puteti imagina, Hal trebuie sa-l invinga pe Parallax, dar numai dupa ce trece printr-o „calatorie” de maturizare. Scenariul este elementul cel mai slab al filmului. E previzibil si fara consistenta. Omite total relatia dintre Hal Jordan si Sinestro, personaj foarte important in comic-books sau in desenele animate. Partea in care ne arata evolutia personajului dr. Hector Hammond (Peter Sasgaard) e in plus si putea fi scoasa. Trebuie mentionat faptul ca de-a lungul filmului sunt si cateva momente amuzante, insa mult prea subtiri.

Actorii au fost decenti. Ryan Reynolds face o treaba buna in rolul lui Hal, un pilot curajos, usor arogant inca obsedat de moartea tatalui. Blake Lively, interesul romantic al lui Hal, nu este rea, insa se putea la fel de bine sa fie si altcineva.

Martin Campbell se descurca bine, fara ceva deosebit. Efectele speciale au fost standard. Desi se puteau crea obiecte frumoase cu inelul, insa cei de la efecte speciale dau dovada de lipsa de creativitate. Pentru cei ce nu stiu, inelul are puterea de a materealiza imaginea din mintea purtatorului. Si Hal al nostru se joaca cu pumni giganti si sabii.

Costumul, costumul! Este oribil. Nu au vrut ceva traditional si  au ales sa-l reproduca pe calculator, ceea ce nu da foarte bine pe ecran. In cateva secvente am avut impresia ca vad un cap plutitor si nu un personaj care zboara.

Si la toate astea mai vine si sfarsitul lasat in coada de peste (stai dupa credits), total neanuntat, fara motiv, aruncat acolo doar pentru a face un sequel.
Daca nu stii mai nimic despre Green Lantern, daca vrei sa-l vezi pe Ryan Reynolds, daca vrei s-o vezi pe Blake Lively, poti sa te duci sa vezi filmul „Green Lantern”. Daca vrei sa incerci ceva mai bun, in acelasi gen, du-te la „X-Men: First Class” sau chiar „Thor”.

Nota 2/5

Filmul ruleaza la Hollywood Multiplex din 29 iulie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Movieenow

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. a says:

    “sa fii”

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.