Jachetele lui Lennon, Jacko si Bubbles vor fi licitate

Scris de

John Lennon 1964O jacheta model militar purtata de John Lennon si un costum facut special pentru cimpanzeul lui Michael Jackson sunt doar cateva dintre obiectele ce vor fi licitate in decembrie in Beverly Hills, SUA.

Licitatia este organizata de catre casa Julien’s Auctions si cuprinde cea mai mare colectie de obiecte detinute de Lennon si The Beatles. Atractia va fi o jacheta alba impletita cu aur purtata de John Lennon in timpul unei sedinte foto pentru revista Life in 1966, estimata la circa 200.000 de dolari. Nu ar fi prima oara cand o piesa vestimentara a cantaretului atrage o astfel de suma: in 2005 un costum alb purtat pentru coperta albumului din 1969 “Abbey Road” a fost adjudecat pentru 125.000 de dolari. Printre atractiile colectiei sunt si autoportretele realizate de cantaret, un colaj facut pentru Elton John la implinirea varstei de 28 de ani si o chitara la care au cantat atat fostul Beatles, cat si Elvis Prelsey, in timpul unui duet in Los Angeles.

Organizatorii estimeaza ca obiectele apartinand lui John Lennon vor devansa ca sume licitate pe cele ale lui Michael Jackson, inclusiv o jacheta neagra cu epoleti purtata de regele pop in 1996 la ziua presedintelui sud african Nelson Mandela, cotata la circa 20.000 de dolari. Printre lucrurile apartinand lui Jacko mai sunt o haina de piele rosie semnata „Beat It” si o manusa alba cu cristale realizata pentru turneul „Bad” din anii ’80.

Costumul din piele care a apartinut cimpanzeului Bubbles, animalul de companie a lui Jacko, acum in varsta de 26 de ani, va fi licitat pentru o suma ce variaza intre 2000 si 4000 de dolari, iar jumatate din suma va fi donata pentru ingrijirea acestuia.

Sursa: ABC News
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.