Kate Middleton, ruda indepartata cu Jane Austen

Scris de

family treeSotia printului William, Kate Middleton, este o ruda indepartata a scriitoarei Jane Austen, precizeaza site-ul Ancestry.com

“Gasirea acestei conexiuni intre ducesa de Cambridge si Jane Austen este foarte palpitanta, mai ales ca, in multe feluri, Catherine este eroina moderna a romanelor lui Austen: o fata din clasa mijlocie care se marita cu viitorul Rege al Angliei”, a declarat directoarea departamentului de istorie familiala a Ancestry.com, Anastasia Harman.

Kate Middleton si Jane Austen sunt verisoare de gradul 11, predecesorul lor comun fiind Henry Percy, al doilea duce de Northumberland. Ancestry.com scrie ca legatura dintre cele doua este potrivita, mai ales daca luam in considerare personajele feminine din cartile lui Austen, care aspirau sa se marite ca barbati de rang inalt. Acelasi lucru s-a intamplat si cu actuala ducesa de Cambridge. Ea a devenit, de la o tanara obisnuita, a doua la rand pentru tronul Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Jane Austen a scris despre finaluri fericite, dar Kate Middleton si l-a gasit pe al ei in realitate, considera Anastasia Harman.

Scriitoarea s-a nascut in 1775 in Anglia, fiind cunoscuta in intreaga lume pentru romanele in care satirizeaza societatea din vremea sa. Operele sale cele mai cunoscute sunt “Mandrie si prejudecata”, “Ratiune si simtire” si “Persuasiune”.
Kate MiddletonJane Austen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit Foto: Jane Austen Film Club, A Breaking News

Autor: Andra Jipa

Sursa: Reuters
Sursa foto: Graphic Leftovers

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.