China si Marea Britanie au semnat contracte de miliarde

Scris de

China si Marea Britanie au semnat contracte miliarde de lire sterlinePremierul chinez Wen Jiabao, aflat in vizita la Londra, in cea de-a doua etapa a turneului european, a semnat impreuna cu omologul sau britanic David Cameron mai multe contracte in valoare de 1,4 miliarde de lire sterline. Ei au spus ca isi doresc in continuare sa dubleze valoarea schimburilor comerciale intre China si Marea Britanie, pana in 2015.

“Sunt incantat ca reuniunea de astazi a prilejuit semnarea de noi contracte in valoare de 1,4 miliarde de lire sterline”, a declarat David Cameron in cadrul unei conferinte de presa comune cu Wen Jiabao.

Printre acordurile semnate de cei doi, este si unul care va usura accesul companiilor britanice pe piata chineza, in special in sectoarele constructiilor, cercetarii si dezvoltarii. Altele vor deschide exporturile de carne de pui si porc catre China.

“Relatiile comerciale cu China reprezinta o oportunitate formidabila pentru Marea Britanie. Nu exista compromis in relatiile noastre. Dialogul nostru acopera toate aspectele. Avem inclusiv un dialog axat pe respectarea drepturilor omului”, a precizat premierul britanic.

Cei doi au mai discutat si despre problemele globale, cum ar fi securitatea internationala si schimbarile climatice, dar si despre imbunatatirea relatiilor culturale si educationale intre China si Marea Britanie. S-au facut referiri la numarul mare de studenti chinezi de la universitatile britanice.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: BBC
Sursa foto: Zimbio

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.