“Limitless” ramane limitat

Scris de

Nota 3/5

„Limitless” nu e un film care sa-ti ramana prea mult in minte, insa este amuzant si are un concept interesant. Numai bun pentru o seara relaxata la film.

Stim ca orice om normal isi foloseste doar 20% din capacitatea creierului, dar o substanta experimentala ti-ar permite  sa il folosesti 100% . Poate mai multi dintre voi v-ati intrebat cum ar fi daca ati putea avea aceasta putere? Ce s-ar intampla atunci?

„Limitless” vine si raspunde la intrebarea aceasta. Eddie (Bradley Cooper) , un scriitor fara inspiratie, traia intr-un apartament mic, mizerabil, si il mai paraseste si iubita. In starea aceasta il gaseste fostul lui cumnat, care ii ofera o sansa pe care nu putea sa o rateze. O pastila care te ajuta sa-ti folosesti tot creierul si nu doar 20%. Acum Eddie avea mintea limpede, putea sa-si aduca aminte tot felul de informatii si imagini din trecut, pe care nici nu stia ca le-a inregistrat, observa intr-un timp scurt detalii pe care in mod normal le-am trece cu vederea. Insa efectul nu este permanent asa ca ii face o vizita cumnatului pentru a mai face rost de ceva pastile. Il gaseste mort si ia o punga plina de asemenea pastile. Dar, ca orice drog, si aceasta pastila minune are si o parte negativa.

Povestea e coerenta si destul de interesanta sa te tina atent pana la sfarsit, desi sufera in unele momente . Il vedem pe Eddie cum se schimba total si, dupa ce scrie cartea si face ceva bani la bursa, hotaraste ca trebuie sa faca ceva  cu impact asupra lumii. Planul acesta il intuim doar la final.

Bradley Cooper, vedeta din „Hangover”, isi asuma rolul principal si bine face pentru ca are o prestatie buna. Robert De Niro are si el apartii sporadice in film, il interpreteaza pe  Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri. E bun, dar fara a impresiona.

Personajele feminnie sunt foarte putin lucrate. Fosta sotia a lui Eddie apare doar in cateva secvente si atunci aproape degeaba. La fel, prietena actuala (Abbie Cornish) apare si ea destul de rar; destul de stearsa si neconvingatoare.

Neil Burger ( „The Illusionist”), regizorul, dovedeste fler prin folosirea camerei si ne ofera o imagistica interesanta cu multe momente de zoom extrem, ceea ce da dinamicitate filmului. Si, in genera,l ofera o directie buna A fost inspirat si in alegerea soundtrackului, Black Keys cu melodia „Howling For You” in special.

Limitless” e un mod placut de a petrece timpul. Te distreaza, imaginile iti fura ochii, iar lipsurile (personajele feminine si cateva scapari in scenariu) nu o sa para asa de grave.

„Limitless” ruleaza din 18 martie la CinemaPro.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.