“Lincoln Lawyer”, justitia pe drumuri

Scris de

Nota 3,5/5

„Lincoln Lawyer” este o drama de tribunal cu o poveste reusita, chiar daca nu are rasturnari de situatie si presimti cum se termina; ramai  insa interesat de felul in care se deruleaza firul epic.

Mickey Haller (Mattew McConaughey) este un avocat inteligent care reprezinta, in special, acuzatii.  El nu este interesat de ceea ce e bine sau nu, ci mai degraba e interesat de a face bani pe spatele clientilor pe care ii apara. Intr-o zi primeste un caz important: trebuie sa-l apere pe Louis Roulet, un fiu de bogatasi, care este acuzat de viol si tentativa de omor. Cazul pare simplu, insa la putin timp se transforma intr-un joc mortal.

Nu ma asteptam la prea multe de la film. Ma gandeam la o drama oarecare cu avocati, insa povestea filmului, adaptata dupa romanul lui Michael Connelly, e bine inchegata. Se desfasoara intr-un ritm normal, fara rasturnari de situatie, dar scenaristii stiu sa ne dea cate putin, atat cat sa ne tina atenti pana la sfarsit. Suspansul este bine dozat si, in plus, filmul are parte si de cateva momente amuzante.

Desfasurarea cazului in sine e buna, numai ca ar fi fost interesant daca am fi aflat ceva mai mult despre relatia lui Haller cu fosta sotie (Maggie) sau despre interactiunea lui cu detectivul (Frank Levin).

Mattew McConaughey conduce „ Lincoln Lawyer” cu o prestatie buna si se indeparteaza de semi-esecurile „Ghost of Girlfriend Past”, „Failure to Launch”. Reuseste sa intruchipeze bine rolul de avocat, inteligent, smecher, care stie sa se foloseasca de tot ce are pentru a castiga un caz. Nu aduce nimic special la acest tip de rol (zambetul, vorba dulce, mixul dintre nepasare daca clienti sunt vinovati sau nu si dorinta de a face dreptate).  Marisa Tomei (Maggie)  si William H. Macey (Frank Levin)  fac o treaba buna, chiar daca nu apar prea mult pe ecran si, in general, majoritatea actorilor ofera interpretari credibile.

Regizorul, Brad Furman, se joaca bine cu camera si este in ton cu decurgerea actiunii. Cromatica  este dominata de un galben aprins, provocat de soarele californian.

„Lincoln Lawyer”  face bine anumite lucruri, dar nu reuseste sa-si  depaseasca limitele. Vorbeste despre inocenta, despre raul pur, insa fara a intra in detalii. Doar le arunca pe ecran, pe la sfarsit, fara a adanci problema.

„Lincoln Lawyer” este o drama pe care trebuie sa o vezi daca ai chef de ceva mister si suspans. E un film care o sa te tina atent pana la sfarsit, fara a dori sa-l mai vezi din nou.

Filmul ruleaza la Cinema Pro din 1 aprilie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.