Ospat cu fast-food la teatru
Scris de Alexandra Badita
Arheologii au descoperit ca pasionatii de teatru mai aveau si alte motive pentru a merge la vizionarea unei piese: gustari din fructe de mare si alte delicatese. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca obiceiul englezilor de a rontai cate ceva in timp ce urmaresc actorii de pe scena isi are originea inca din perioada Dinastiei Tudorilor. Se pare ca pe parcursul unei reprezentatii shakespeariene, spectatorii se infruptau din stridii, crabi, scoici sau melci. Printre preferintele lor culinare se mai aflau si nucile, alunele, stafidele si ciresele.
Probele au dus la intreprinderea celui mai detaliat studiu arheologic legat de un teatru al secolului al XVI-lea. Au fost analizate numeroase ramasite de la seminte, pietre, coji de nuca si chiar oase de peste.
Muzeul de Arheologie din Londra a publicat deja concluziile studiului, dezvaluind de asemenea diviziunea claselor sociale in functie de consumul fast-food-ului. In functie de locul unde erau asezati, s-a demonstrat ca cei din clasa de sus stateau la loje si mancau delicatese de import, spre deosebire de oamenii de rand care priveau din curte spectacolul.
S-a mai constatat si un consum ridicat de tutun, aparent din culturi proprii, intrucat planta a fost adusa in Marea Britanie abia la cativa ani diferenta.
Etichete: alune, arheologie, Dinastia Tudorilor, extern, Londra, Marea Britanie, melci, piesa, scoici, Shakespeare, stiri, stridii, studiu, teatru, tutun