Romania urca pe podiumul Eurovisionului

Scris de

Romania a obtinut locul al treilea in competitia Eurovision 2010, desfasurata la Oslo. Paula Seling si Ovi urca pe podiumul concursului cu melodia “Playing with fire“, cu 162 de puncte.

Castigatoarea editiei din acest an este Lena, reprezentanta Germaniei, care a interpretat melodia “Satellite“. Desi toate pronosticurile o vizau drept invingatoare, tanara a urcat socata pe scena dupa ce s-a incheiat anuntarea voturilor. Ea a insumat 246 de puncte, urmata de Turcia, cu 170 de puncte. 

In ceea ce priveste distribuirea voturilor, Romania a primit puncte de la aproape toate cele 39 de tari care au votat, obtinand punctaj maxim doar de la Moldova. Putin cate putin insa, Paula si Ovi au urcat pana pe locul trei in ultimele minute. Tara noastra a acordat 12 puncte interpretilor din Danemarca.

Spectacolul a fost, ca de obicei, unul de amploare, insa nu lipsit de incidente. In timpul prestatiei Spaniei, un membru din public a urcat pe scena. A fost repede dat jos de catre organele de paza, insa reprezentantii Spaniei au solicitat o reinterpretare, conform regulamentului.

Romania a obtinut anul trecut locul 19, fiind reprezentata de Elena Gheorghe si piesa “The Balkan girls”. Cea mai buna pozitie a fost castigata in 2005, cand Luminita Anghel si Sistem au urcat pe locul al treilea, Paula Seling si Ovi reusind dupa cinci ani sa readuca Romania in primele trei tari participante la Eurovision 2010.

Sursa: Renne
Sursa foto: Eurovision

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.