“Scotty” a fost impuscat de sase ori la debarcarea din Normandia

Scris de

Putina lumea stie ca in tineretea sa actorul Jimmy Doohan, “Scotty” din celebrul serial SF Star Trek, a luptat in cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Doohan a participat la debarcarea din Normandia, fiind locotenent in armata canadiana. El si cu echipa sa au avut in acea zi misiunea de a neutraliza doua “cuiburi” de lunetisti germani.

Inainte ca misiunea sa in Franta sa se termine, Doohan a fost ranit destul de grav: patru gloante i-au intrat in picior, unul i-a retezat un deget de la o mana iar altul l-a lovit in piept. Ultimul i-ar fi fost fatal daca in acel loc locotenentul nu ar fi avut o tabachera de argint din care glontele a ricosat. Curios este ca Doohan s-a ales cu ranile din cauza unui asa numit “foc prietenos”. Un soldat canadian a tras asupra sa noaptea, deoarece l-a confundat cu un inamic, in timp ce locotenentul se deplasa intre doua posturi de comanda.

Sursa: Blastr
Sursa foto: Blastr

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.