“The Kids Are All Right”, o drama distractiva

Scris de

Nota 4/5 stele

The Kids Are All Right” este un film cu o poveste interesanta, cu interpretari de calitate din partea actorilor si care reuseste sa-ti transmita un sentiment de distractie, amuzament.

Avem de-a face cu o drama asezonata cu umor. O familie neconventionala, moderna – parintii celor doi copii sunt un cuplu de lesbiene. Si Nic (Annette Bening) si Jules ( Julianne Moore) au fost inseminate cu aceeasi materie prima din care a rezultat Laser (John Hutcherson) si Joni (Mia Wasikowska) . Cand Joni implineste varsta de 18 ani este convinsa de fratele ei sa-si contacteze tatal pentru a-l cunoaste. Asa ajung sa-l intalneasca pe Paul (Mark Ruffallo), un tip relaxat, fara griji, un barbat practic, mai putin contemplativ, preocupat. Dupa prima intalnire al lui Paul cu copiii, cele doua parti sunt de acord sa se mai vada si asa viata de familie capata o alta dinamica.

Este un film despre familie, parinti, copii, iubire si casnicie, dar nu este ca orice care alta drama dezvoltata pe aceste teme pentru ca reuseste sa aduca amuzamentul publicului.

The Kids Are All Right se axeaza pe dezvoltarea personajelor si nu pe povestea in sine si bine face. Personajele sunt bine conturate si este distractiv sa vezi evolutia lor, desi dezvoltarea caracterelor Joni si Laser nu este dusa la capat si ar fi necesar o completare. Nu stim la ce facultate o sa mearga Joni, nu stim care ii este visul. Despre Laser aflam doar ca este bun la sport, atat. Norocul filmului este ca Nic, Jules si Paul sunt personaje interpretate excelent de actori.

Mark Ruffallo este bun si da viata barbatului preocupat sa traiasca prezentul decat sa se ingrijoreze pentru viitor. Nic este „barbatul” in casa si incearca sa-si imparta timpul intre sarcinile ei de mama si slujba de medic. Annette Bening reuseste sa exprime foarte bine frustrarea cand se simte exclusa din familie si de dorinta lui Nic de a detine controlul. Pentru acest rol Bening a primit si o nominalizare la Oscar.

Regizorul, Lisa Cholondenko, reuseste sa transmita un sentiment placut prin cadre in care este surprinsa familia la masa sau cadre cu soare din suburbia orasului. Vinul, salatele, legumele imprima filmului senzatia de prospetime si de primavara ca, abia dupa vizionare, cand mi-am vazut geaca pe scaun,  mi-am adus aminte ca la noi inca nu a ajuns primavara.

The Kids Are All Right reuseste sa evite cliseele si drama inutila, ramanand un film ce ofera o noua perspectiva asupra familiei, cu personaje placute, umoristic epe alocuri.

Filmul ruleaza la Hollywood Multiplex.

Sursa: Renne
Sursa foto: TheFilmStage.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.