The King’s Speech domina lista nominalizarilor la Oscar

Scris de

Filmul “The King’s Speech” a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar din acest an, dupa ce a fost in fruntea calsamentului la nominalizari (nu si la premii) la Globurile de Aur. Nu este departe nici pelicula “True Grit“, care a insumat zece treceri pe lista. Pe pozitii egale se afla “Inception” si “The Social Network” cu cate opt nominalizari, urmate de “The Fighter“, cu sapte si “127 Hours” cu sase. Nu in ultimul rand, printre preferate se afla si “Black Swan” si “Toy Story 3” cu cate cinci nominalizari.

In cursa pentru cel mai bun actor in rol principal au intrat Javier Bardem (“Biutiful”), Jeff Bridges (“True Grit”), Jesse Eisenberg (“The Social Network”), Colin Firth (“The King’s Speech”) si James Franco (“127 Hours”).

Din randul actritelor protagoniste, au impresionat jurul Academiei Annette Bening (“The Kids are All Right”), Natalie Portman (“Black Swan”), Nicole Kidman (“Rabbit Hole”), Michelle Williams (“Blue Valentine”), Jennifer Lawrence (“Winter’s Bone”).

La categoria animatie, s-au inscris doar “Toy Story 3”, “The Illusionist” si “How to Train Your Dragon”.

Un alt premiu ravnit este acela pentru cel mai bun regizor, juriul punandu-i pe lista pe David Fincher (“The Social Network”), Tom Hooper (“The King’s Speech”), Darren Aronofsky (“Black Swan”), David Russell (“The Fighter”) si Ethan si Joel Coen (“True Grit”).

Oscarul pentru cel mai bun film din 2010 va merge la una dintre peliculele: “Inception“, “The Social Network“, “Back Swan”, “The King’s Speech”, “127 Hours”, “True Grit”, “The Kids are All Right”, “The Fighter”, “Toy Story 3” sau “Winter’s Bone”.

Lista completa a nominalizatilor o puteti citi aici.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie, la Los Angeles.

Sursa: Renne
Sursa foto: Britannica

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.