Apple, iresponsabila cu sanatatea angajatilor si cu mediul

Scris de

Un grup de 36 de organizatii non-guvernamentale care militeaza pentru protectia mediului au acuzat Apple de ignorarea problemelor privind poluarea si problemele de sanatate in fabricile sale din China.

Raportul compara 29 de companii de tehnologie in privinta sigurantei si standardelor de mediu. Aici aflam o serie de incidente: in 2009 un numar de 49 de muncitori dintr-o fabrica a Wintek, ce produce ecrane tactile pentru dispozitivele Apple au fost otraviti cu un detergent chimic. Ei au ajuns in final sa aibe probleme de sanatate iar Apple nu a raspuns la nicio plangere a lor.
Mai mult, cele 36 de grupuri au incercat ia legatura cu Apple dar fara succes si sustin ca gigantul nici nu va confirma nici nu va infirma numele furnizorilor citati in raport, scrie FastCompany, care citeaza Financial Times.

Apple a mai avut probleme legate de furnizori dar asta n-a oprit-o din realizarea de profituri uriase. Anul trecut, compania s-a confruntat cu valul de sinucideri de la Foxconn, care asambleaza iPhone si iPad.

Grupurile mai trec la capitolul companii care nu au luat actiunile corecte si Nokia, LG, SingTel, si Ericsson. In schimb, sunt laudate HP, BT, Alcatel-Lucent, Vodafone, Samsung, Toshiba, Sharp si Hitachi.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.